Bijgaarden leeft heeft succes.

Image00003
Op zondag 19 april was het weer Bijgaarden leeft, in een samenwerking met de plaatselijke KWB en de KVLV was het weer verzamelen geblazen in zaal Collegium te Groot-Bijgaarden. Omstreeks 15.15 mocht turnkring Ten Gaerde de aftrap geven. Met een wervelende show lieten deze meisjes een aantal acrobatische stunts zien om U tegen te zeggen.

Nadat zij na hun optreden de meegebrachte matten hadden uit de weg gelegd was het de beurt aan het koor Framagomi. Dit koor gesticht in Groot-Bijgaarden bestaat inmiddels al 33 jaar. Zij eerden o.a met een Italiaans liedje hun veel te vroeg ontvallen lid Marc Van der Auwera. Marc was niet alleen lid van het koor maar ook een duivel doet al die zeer zeker bij iedereen zal gemist worden.
Image00009
Ondertussen kom men reeds proeven van de heerlijke desserten zoals huisbereide Tiramisu, appeltaart (koud of warm en bij dat laatste nog een bolletje vanille-ijs inbegrepen). zelf proefden we van de Tiramisu en met een heerlijk kopje koffie erbij smaakte het verukkelijk.ondertussen kon men ook genieten van de tentoonstelling van de Brabantse Orchideeën Vereniging alsook van de kunstwerken van het Bijgaards Ateljee. Ondertussen kon men ook genieten van filmpjes over Dilbeek gebracht door de Videofilmclub SWD-Dilbeek in de persoon van Willy de Bolle.

Ondertussen kwam ook Schepen van cultuur Diane Van Den Hove (wiens hart nog steeds verknocht is aan Groot-Bijgaarden waar ze als tiener opgroeide) de zaal binnen, vergezeld van gemeenteraadslid Jan Erckelbout en OCMW-raadslid Gino Roesems. rond de klok van 18u was het tijd voor het zwaardere werk en kregen we een fel gesmaakt optreden van Tawamure.
Image00013
Tawamure is een vereniging die zich spiegelt aan de bekende Boedhistische trommelaars en gaf een staaltje van hun kunnen op verschillende trommels. Ideaal om al je frustraties kwijt te slaan lijkt ons. Moesten er mensen zijn die deze groep willen vervoegen (klein en groot) dan moeten ze deze vereniging gaan zoeken in de buurt van Regina Caeli waar hun nieuwe oefenruimte gevestigd is. Tijdens en na het optreden kon de inwendige mens nog versterkt worden met huisgemaakte pizza, lasagne of tomaat Mozzarelo met San Daniele hesp. Voor een volgende editie van Bijgaarden leeft is het wachten tot volgend jaar.
Image00011