...

31 mei is werelddag zonder tabak

sigaret31 mei: werelddag zonder tabak

Binnenkort is het 31 mei – Werelddag zonder tabak. Traditioneel een moment om stil te staan bij de negatieve effecten van roken op de gezondheid en het wijdverspreid aantal personen die roken. Uit cijfers blijkt dat nog steeds 23% van de Vlamingen van 16 jaar en ouder rookt, waarvan 19% dagelijks rookt.

Om de Werelddag zonder tabak extra in de kijker te zetten, bieden Logo Dender vzw en Logo-Waasland vzw een kant-en-klaar pakket aan. Dit jaar zetten we in op een rookvrije start, met als slogan ‘Wij maken een rookvrije start! Jij ook?’. Het pakket bestaat uit een reeks affiches die via een draad in een ruimte naar keuze kunnen opgehangen worden. De affiches spreken zowel rokers, niet-rokers als passief rokers aan.
Naast de basisaffiches kan je binnenkort nog extra digitale affiches terugvinden op onze website www.logodender.be, om meer op maat van je specifieke doelgroep te kunnen werken. Deze kan je zelf printen.

Wil je de campagne plechtig starten? Dat kan met een startmoment! Organiseer een officieel moment of persconferentie voor personeel en/of cliënteel en knip het lint door als symbolische start voor een rookvrije organisatie. Zet je intenties ook meteen om in daden en kondig een actiedag, 24 uren rookstop, groepscursus stoppen met roken, … aan.

Om je campagne te versterken, ontwikkelden we bovendien een inspiratiegids waarin je een brede waaier van acties en activiteiten rond rookstop kan terugvinden. Deze gids kan je verder helpen bij het opzetten van allerhande activiteiten rond 31 mei.

Vraag nu je gratis pakket en materialen aan via het deelname- en bestelformulier en werk samen met ons aan een rookvrije start! Bij de aanvraag van je pakket ontvang je bovendien een handige leidraad met extra tips en inspiratie voor het concrete gebruik van het pakket.

Wens je graag een bewerkbare versie van de bijlagen in de inspiratiegids? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar logo@logodender.be.

1 REACTIE

  1. Ik begin altijd rookvrij; eerst koffie dan weer koffie, dan koffie met ontbijt en daarna …. dat is dus verschillend. Ik geniet, elke dag weer, van mijn sigaren

Reacties zijn gesloten.