Vier dagen werken op de Kennedylaan R4 Oost in Gent

werkenVier dagen werken op de Kennedylaan (R4 Oost) in Gent

Vanaf donderdag 16 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Kennedylaan (R4 Oost) in Gent. Vanaf het kruispunt met de D. Eisenhouwerlaan worden de invoeg- en de rechterrijstrook van de Kennedylaan richting Zelzate aangepakt. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, voert het agentschap de werken in de paasvakantie uit. Slecht weer kan de timing wijzigen.

Wat houden de werken in?

Het betonnen wegdek van de invoegstrook en de rechterrijstrook vanaf het kruispunt van de Kennedylaan met de Eisenhouwerlaan richting Zelzate is beschadigd. Op donderdag 16 en vrijdag 17 april voert de aannemer de betonherstellingen uit. In het weekend moet het beton nog twee dagen uitharden. Op zaterdag en zondag zal hierdoor geen activiteit zijn op de werf. Op maandagmorgen 20 april voor de spits zijn de werken afgerond en is de R4 volledig open voor het verkeer.

Hinder

De invoegstrook en bypass van de D. Eisenhouwerlaan naar de Kennedylaan richting Zelzate zijn afgesloten. Ook de rechterrijstrook gaat dicht. Het verkeer heeft over een korte afstand slechts één rijstrook richting Zelzate. Verkeer van de D. Eisenhouwerlaan richting Zelzate kan de bypass niet nemen, maar kan wel rechts afslaan op het kruispunt zelf.