Toerisme Aalst lanceert stadswandeling met I-Padapplicatie

aalstToerisme Aalst lanceert innovatieve en entertainende stadswandeling in app-vorm :

‘Wij zijn ZOT van AALST’

Onder deze titel is voortaan een nieuwe I-Padapplicatie verkrijgbaar in de app-store. Dit is het nagelnieuwe product van toerisme Aalst en mikt op gezinnen maar ook jongeren die een leuke en leerrijke wandeling willen maken door Aalst. “Er werden in de app spelelementen ingebouwd”, verklaart schepen van Toerisme Mia De Brouwer, “waardoor de bezoeker doorheen het heden en het verleden van onze stad wordt geloodst”.
Rode draad doorheen deze interactieve wandelapp zijn de belevenissen van Jeroen. Hij staat voor de belangrijkste beslissing in zijn leven: de beeldschone Anja ten huwelijk vragen. Maar daarvoor moet hij eerst een aantal attributen verzamelen! Deze vindt hij op de belangrijkste toeristische trekpleisters van de stad Aalst.

Het roemrijke Aalsterse verleden komt zo tot leven en ontvouwt zich tot een knotsgekke zoektocht doorheen Aalst. Feit en fictie gaan naadloos in elkaar over, in dit op locatie ontrollend liefdesverhaal. De bezoeker komt onder meer te weten waarom er in Aalst een haring in de vogelkooi zit.
Het verhaal start met een unieke Augmented Reality scene en ontvouwt zich daarna in een kortfilm in 12 delen. Op diverse plekken in de stad verschijnt er automatisch een filmfragment en wordt de toerist uitgedaagd met quizvragen en puzzels.

De opnames van de filmfragmenten vonden plaats in de zomer van 2014. Voor de diverse rollen in het fictieverhaal werd er een beroep gedaan op professionele acteurs met Aalsterse roots. Koen Vijverman (Fakkeltheater, Familie) Sofie Joan Wouters (In Vlaamse Velden), Anton Cogen (Mega Mindy, Recht op Recht, Merlina) en Stefaan De Winter spelen de pannen van het dak. Ook AKV De Zwiejtzoel’n, één van de Aalsterse carnavalsverenigingen, liet zich regisseren door de professionele filmploeg en zorgde voor een spetterende finale.

De applicatie werd gerealiseerd door applicatieontwikkelaar Touching uit Hasselt. Zij zorgden voor een applicatie die uniek is in zijn soort. Enkele functionaliteiten:
– Indrukwekkende Augmented Reality Scene
– GPS gestuurde kaart: de toerist ziet op elk moment waar hij zich bevindt en waar hij naartoe moet
– Automatische melding wanneer hij zich in de buurt van een bezienswaardigheid bevindt
– Diverse quizvragen en puzzels. Wanneer de toerist deze goed oplost, verdient hij een officieel diploma.
– Foto-functie en Sociale media integratie

Wie over geen I-pad beschikt, kan er eentje huren bij toerisme Aalst. “Om de wandeling te lanceren worden ze tot 31 mei gratis ter beschikking gesteld, evenwel na reservatie bij toerisme Aalst want het aantal is niet onbeperkt”, wil schepen De Brouwer nog kwijt.
Vanaf het paasverlof tot eind september is toerisme Aalst ook open op zater-, zon-, en feestdagen. Zaterdag van 10 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur. Op zon- en feestdagen van 13 tot 17 uur. En voor wie het nieuws gemist mocht hebben: het kantoor bevindt zich op de Hopmarkt.
[email protected] of tel. 053 72 38 80.