Haaltert opent rouwregister voor Valentine Tas

valentine tasHet gemeentebestuur van Haaltert heeft vandaag een rouwregister geopend voor haar overleden oud-burgemeester Valentine Tas. Wie een blijk van medeleven, een warme herinnering of gedachte aan haar kwijt wil, kan dat vanaf vandaag in alle sereniteit doen op het gelijkvloers van het gemeentehuis, tijdens de openingsuren.

Valentine Tas was Haalterts eerste vrouwelijke burgemeester, de derde burgemeester sinds de fusie. In het begin van de legislatuur 88 -94 was ze eerst schepen onder Willy Michiels. Ze verving hem als burgemeester vanaf 13 april 1989. Ze zou dit ambt uiteindelijk bijna 18 jaar bekleden, tot en met 10 januari 2007. Ze genoot een grote populariteit in de gemeente.

Het gemeentebestuur heeft de vraag van de nabestaanden om absolute discretie omtrent het overlijden te bewaren volledig gerespecteerd zodat de familie haar in alle intimiteit kon uitgeleide doen.

Vanaf vandaag geeft de gemeente aan alle inwoners alsnog de kans om op serene wijze afscheid te nemen van hun geliefde oud-burgemeester via het rouwregister dat ter beschikking ligt in het gemeentehuis, in de ruimte voor de lokettenzaal. Iedereen die dat wil, kan hier een afscheidswoordje in neerpennen.