Boudewijn de Groot brengt nieuw album Achter Glas uit

boudewijn de grootBoudewijn de Groot brengt nieuw album ‘Achter Glas’ uit

De legendarische Boudewijn de Groot brengt op 20 april zijn nieuwste album ‘Achter Glas’ uit.

De Groot heeft zich de afgelopen jaren in de luwte kunnen storten op een album dat een kroon is op zijn indrukwekkende carrière. ‘Achter Glas’ is een echt Belgisch album: zo is het opgenomen in de ICP Studio’s te Brussel en werd het geproduceerd door de Vlaamse topproducer/muzikant Jean Blaute (o.a. K’s Choice, Henny Vrienten, Urbanus en Clouseau).

De 15 nieuwe nummers op Achter Glas, die voor het grootste deel door De Groot zelf zijn geschreven, reflecteren aan vroeger en aan nu. “Relaties vormen, in de breedste zin van het woord, de rode draad van het album”, aldus De Groot. “Relaties van vroeger, die nog even tastbaar lijken als in het verleden, maar onbereikbaar blijven. Vandaar de titel Achter Glas: alsof je door een vensterraam of naar een ingelijste foto kijkt.”

Vandaag lanceert De Groot meteen ook de eerste single van het nieuwe album: ‘Witte Muur’. Bij het nummer hoort een geanimeerde lyrics video. Je kan de video hier bekijken:

Verschillende generaties kennen De Groot van klassiekers als ‘Testament’, ‘Avond’, ‘Verdronken Vlinder’ en ‘Het Land Van Maas En Waal’. Zijn invloed op de Nederlandstalige popmuziek is tot op de dag van vandaag nog ongekend groot.