Aanplanting geboorteboomgaard te Dilbeek

Afgelopen zaterdag werden in de geboorteboomgaard gelegen in de Broekbeekvallei van Dilbeek beter gekend onder “Het Loo” twaalf fruitbomen geplant, die elk symbool staan voor een maand van het jaar. De namen van de kindjes geboren in 2014 worden op een draaibord aan de ingang van de weide vermeld. Het gaat om 115 ingeschreven geboorten.
Image00002
Om 15.30u werd verzamelen geblazen aan de school “Jongslag” gelegen pal in het centrum van Dilbeek. Een 450-tal deelnemers hadden zich op voorhand ingeschreven voor de korte wandeling naar de geboorteboomgaard.Via de voetgangerstunnel onder de Ninoofse steenweg ging het met een muziekkorps op kop richting Broekbeekvallei.
Image00003
Daar werden 12 fruitbomen bij geplant symbool voor de 12 maanden van afgelopen jaar. De eerste spadesteek werd vakkundig in de grond gestoken door schepen Jef Van Deroost (zie foto)
Image00006
daarna volgde iedereen zijn voorbeeld en kwamen uiteindelijk de 12 bomen netjes op hun plaats te staan. Daarna werd er in omgekeerde richting terug gewandeld naar de vertrekplaats waar iedereen werd uitgenodigd op de receptie. Het is nu wachten naar 2016 om volgende bomen bij te planten.