Carnaval Dilbeek een succes.

Image00024
Carnaval Dilbeek mag een succes genoemd worden ondanks de dreigende wolken en de snijdende wind die in de voormiddag nog van de partij was. Gelukkig ging alles nog binnen door. Eerst in de kerk, waar omstreeks 11.10u traditiegetrouw de overleden parochianen, carnavalisten en familie herdacht worden door het aansteken van een kaars.

Na de eucharistieviering ging het dan richting gemeentehuis voor de officiële ontvangst door de burgemeester en schepenen. Daar wordt de macht van de burgemeester voor één dag symbolisch overgedragen door het overhandigen van de sleutel van de gemeente aan Prins Carnaval, dit jaar Prins Tom I. Het tricolore lint was voorbehouden voor de jeugdprinses Luna I. Daarna wenste burgemeester Segers aan alle carnavalisten een grandioze carnaval toe.
Image00016
Daarna nam Z.Z Prins Tom I het woord en die bedankte iedereen die meewerkte aan het welslagen van deze dag. Ook een groot dankwoord ging naar zijn eigen Carnavalgroep “de konijntjes” voor hun steun bij zijn verkiezing. daarna was het de beurt aan K.Z Luna I om haar woordje te doen en ik moet toegeven ondanks haar jeugdige leeftijd (9j) is ze niet op haar mondje gevallen.

Ze had een heel lijstje met wensen klaargemaakt. Zo stelde ze een dag bijkomend verlof te voorzien voor de Dilbeekse scholen naar aanleiding van Carnaval. Ook de burgemeester moest het ontgelden omwille van het verbod op het gooien van confetti. Deze beloofde plechtig naar volgend jaar toe dat hij samen met het schepencollege deze regel nog eens zou herbekijken. Ten slotte vroeg ze dat alle kinderen één dag gratis van de kermis zouden mogen genieten. Egoïstisch kan je deze kleine Prinses zeker niet noemen.

Daarna nam de voorzitter Henri Van Limberghen het woord en bedankte hij alle naar Dilbeek afgezakte hoogheden zoals de Europaprins Luc I, de prins en Prinses van België, Prinses Cindy van West-Vlaanderen en tal van andere Carnavalhoogheden van overal ten Lande, zelfs vanuit Maastricht (Nederland) was er een delegatie. Dan was het tijd om de receptie met kriekbier en fruitsap aan te kondigen, meteen ook het einde van het officiële gedeelte.

Omstreeks 14.30u was het moment aangebroken waar iedereen al een ganse tijd had naar uitgekeken, voorafgegaan door de reclamestoet vertrok de eigenlijke Carnavalstoet richting gemeentehuis. Wij hadden post gevat op de Spanjebergstraat vanwaar we een mooi uitzicht hadden op het gebeuren. Als eerste zagen we een mooi trommelkorps voorbijtrekken (waar niemand van de deelnemers Nederlands sprak) onmiddellijk geflankeerd door Prins Tom I en Luna I in een open wagen.
Image00033
Ook de Miniatuurkes uit Halle zagen we voorbijkomen, deze groep had afgelopen weekend nog de prijs van beste Halse Carnavalvereniging gekaapt. De stoet was mooi, kleurig en afgewisseld door een bont gezelschap van dames en heren met prachtige kostuums en hoeden. Ook de wagens mochten gezien worden en de ene was al mooier dan de andere.

Naar het einde van de stoet ging het bijna nog verkeerd toen de wagen van DKV nen noek af de Spanjebergstraat kwam opgereden en moest halt houden zagen we die opeens zachtjes maar steeds sneller achteruit de hellende straat afrijden. Bleek dat de constructie bestaande uit drie aanhangwagens losgekomen was van de eerste en daardoor ei zo na terug achteruit helemaal de straat afreed.
Image00072
Image00069
Gelukkig ging de derde aanhangwagen op een zeker ogenblik overlangs staan en werd het gevaarte daardoor automatisch gestopt waardoor een ramp op het nippertje vermeden werd! Daar deze wagen meteen de laatste van de stoet was had het voor het verdere verloop geen gevolgen. Het moet gezegd worden De Dilbeekse Carnavalraad was er weer in geslaagd voor een mooi carnavalsweekend te zorgen. Wij kijken al uit naar de editie 2016.

Meer foto’s zijn te bezichtigen op onze Facebookpagina