Gents muziektalent domineert Red Bull Bedroom Jam

Gent red bullGents muziektalent domineert Red Bull Bedroom Jam

Soulvolle hiphopqueen Gloria Boateng is met Ides Moon de tweede finaliste uit Gent die kans maakt op debuut op zomerfestival Les Ardentes

Red Bull Bedroom Jam, het unieke, online muziekplatform dat jonge bands 12 maanden professionele begeleiding en de kans op een podiumplaats op grote zomerfestivals biedt, heeft na de popband Ides Moon nu al een tweede Gents talent geselecteerd voor haar finale! De 26-jarige Gloria Boateng, een Gentse jongedame met Ghanese roots, dook de voorbije week dankzij sterke aanwezigheid in sociale media de Weekly Top Ten Chart binnen en kon met haar zoete mix van soul en hiphop de jury overtuigen om haar uit die lijst te plukken als zevende finalist. Gloria Boateng wordt daarmee de eerste hip hop-act die zich plaatst voor de grote finale in Trix op 10 mei. Met twee finalisten (Gloria Boateng en Ides Moon, die het ook al tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel schopten) op acht plaatsen werpt Gent zich eens te meer op als kweekvijver voor jong, muzikaal talent.

Ook voor Gloria Boateng stond onmiddellijk na haar selectie een Late Nite Sessions in de Floyd-studio’s op het programma, om er net als alle finalisten onder professionele begeleiding drie songs op te nemen die via Soundcloud wereldwijd uitgebracht zullen worden. “Het was de max”, blikt de dolgelukkige winnares terug op die ervaring. “Wat een week! Ik had me ingeschreven voor Red Bull Bedroom Jam op aanraden van een vriend, maar het heeft even geduurd voor ik doorhad hoe ik genoeg online buzz kon creëren om in die wekelijkse top 10 te geraken”, aldus de kersverse winnares. “Dat ik er door de jury meteen werd uitgepikt maakte het helemaal te gek. Ik was al in de wolken toen ik vernam dat de jury mij gekozen had om door te gaan naar de volgende fase, maar de manier waarop we ontvangen en begeleid werden in die geweldige studio maakte het plaatje pas echt compleet.” Boateng heeft nochtans al wat ervaring. Vorige zomer stond ze zowaar als enige Belgische act naast Stromae op het spraakmakende Sziget-festival in Hongarije. “Dat was natuurlijk een unieke ervaring, maar buiten wat muziekwedstrijden heb ik nog niet zoveel ervaring, hoor. De Late Nite Session was zelfs de eerste keer dat ik met mijn band in een studio belandde. We hebben meteen drie nieuwe versies ingespeeld van onze nummers en het resultaat is fantastisch.”

Met haar overwinning is de rapartieste zeker van een plek in de finale op 10 mei in Trix. Voor ze daar met de negen andere finalisten om een plekje op Les Ardentes mag strijden, wachten haar nog diverse andere extra’s die deel uitmaken van het unieke totaalpakket van Red Bull Bedroom Jam. “De Artist Development Days zijn een geweldig initiatief!”, klinkt het. ”Elke jonge band moet zo’n pakket aan begeleiding door professionals met open armen in ontvangst nemen.” Over het uiteindelijke eindresultaat van haar Red Bull Bedroom Jam-avontuur moet de terecht ambitieuze Gentse niet lang twijfelen: “Op het podium van Les Ardentes, natuurlijk! Samen met Kendrick Lamar! Ik ben op mijn twaalfde begonnen met rappen omdat ik toen een grote fan was van Eminem. Stel je voor dat ik al die jaren later met de nieuwe lichting hiphopsterren een festivalaffiche mag delen. Dat zou pas écht de max zijn”, besluit ze in onvervalst Gents.

Voor de bands die vorige week de Weekly Top 10 Chart niet haalden, wordt het nu wel tijd. Deze week plukt de achtkoppige jury immers de laatste weekwinnaar uit de Weekly Top 10 Chart. Fans en vrienden kunnen hun favoriete band blijven steunen, en vinden alle tips&tricks daarvoor op www.redbullbedroomjam.be. De tweede en laatste Wild Card wordt volgende week bekend gemaakt.