Vlaams Bedrijfssportkampioen Tennis

balNieuwkomer Hogeschool Gent haalt eerste titel Vlaams Bedrijfssportkampioen Tennis binnen.

Op zondag 22 maart stond de 21ste editie van het VLBK Tennis op de agenda. Zeven gemotiveerde teams zakten af naar tennisclub Beckhand in Beveren. Het was Hogeschool Gent die over de beste tenniskwaliteiten beschikte. Net als vorig jaar behaalde KTC La Brugeoise Bombardier een mooie tweede plaats en BNP Paribas Fortis werd derde.

Op de vorige editie van het VLBK Tennis was het Nike die de titel binnenhaalde. Deze bedrijfsploeg was dit jaar bijgevolg dé te kloppen ploeg. Hun titel verdedigen zou voor Nike alleszins niet gemakkelijk worden want ook de sterkhouders van vorige edities waren aanwezig, namelijk Lanxess-Bayer, BNP Paribas Fortis, KBC en KTC La Brugeoise Bombardier. Ook nieuwkomers Hogeschool Gent en Avery Dennison waren van de partij. Een team bestond uit gemiddeld 10 tennissers die het beste van zichzelf gaven.

Het bleef tot de laatste wedstrijden spannend! Hogeschool Gent had al een kleine voorsprong uitgebouwd maar werd toch op de voet gevolgd door KTC. Het was vooral de derde plaats die fel bevochten werd. Uiteindelijk kon BNP aan het langste eind trekken. Zij haalden net als KBC 27 ontmoetingspunten maar volgens het reglement moeten we dan verder kijken naar ontmoetingspunten die ze tegen elkaar haalden, dit bleek ook gelijk te zijn (4 punten). Als volgende bekeken we het aantal games dat ze tegen elkaar wonnen. KBC won 12 games tegen BNP. BNP haalde er 19 tegen KBC.

Eindrangschikking
Hogeschool Gent (Oost-Vlaanderen) 34 punten
KTC Brugeoise La Bombardier (West-Vlaanderen) 29 punten
BNP Paribas Fortis (Oost-Vlaanderen) 27 punten
KBC (Antwerpen) 27 punten
Lanxess-Bayer (Antwerpen) 26 punten
Nike (Antwerpen) 19 punten
Avery Dennison (Antwerpen) 6 punten