Voortvluchtige topcrimineel crasht na achtervolging

auto

autoEen internationaal gezochte drugshandelaar is gisteren opgepakt door FAST federale politie. Donderdagnamiddag, 26 februari 2015, werd M. K. na een achtervolging door het Belgische FAST van de federale politie gearresteerd in het centrum van het Nederlandse Woensdrecht. De internationaal gezochte topcrimineel was aan boord van een Hyundai met Nederlandse nummerplaat toen hij werd opgemerkt door het FAST in Kapellen (België).

De voortvluchtige man negeerde de aanmaningen van het FAST om te stoppen en nam met hoge snelheid de vlucht richting Nederland. Hierop begon een achtervolging waarbij de voortvluchtige meerdere zware verkeersovertredingen beging en uiteindelijk tegen een andere wagen crashte in Woensdrecht.

Uiteindelijk werd hij gearresteerd door het FAST. Er vielen geen gekwetsten. Toen de voortvluchtige werd opgepakt, bleek hij in het bezit van 5 gsm’s en een grote som geld. De Nederlandse politiepatrouilles kwamen in steun van het FAST, waarbij M. K. aan hen werd overgedragen.

M. K. stond internationaal gesignaleerd voor Frankrijk en België en werd actief opgespoord voor internationale drugshandel en als lid van een criminele organisatie. Zowel Frankrijk als België vragen om zijn uitlevering. In Frankrijk wacht hem een gevangenisstraf van 8 jaar voor internationale drugshandel, in België 3 jaar wegens identieke feiten.

Bron: polfed-fedpol