Carnaval Ninove 2015

carnaval ninove 2015Carnaval Ninove 2015 kende vandaag een groot succes, de weergoden stonden ook carnaval Ninove bij. Niet te warm en niet te koud, het ideale weer om carnaval te kijken. Zou God dan toch een carnavalist zijn ?

De groepen waren dit jaar zeker te smaken op de de 55ste carnaval. Voor de carnavalsstoet, zotte monjdag en de wortelverbranding ziet het er in ieder geval voor uit dat deze carnaval een toppertje voor Ninove zal worden.

Zondag 22 februari:

– publiciteitskaravaan: vertrek rond 12 uur, Stenebrug Meerbeke.

– carnavalstoet: vertrek aan de Koning Boudewijnlaan/Brusselsesteenweg Meerbeke om 13.30 uur stipt.

– Prijsafroeping: voor de carnavalsgroepen in de feesttent op het Oudstrijdersplein vanaf 21 uur.

Maandag 23 februari:

– maandagavondstoet: Vorming van 18 uur tot 18.30 uur op de Stationsstraat, Stationsplein en Astridlaan. Vertrek om 19 uur stipt.
Reisweg: Dreefstraat, Burg. Behnplein, Graanmarkt, Marktstraat, Oudstrijdersplein, Beverstraat, Lavendelstraat en ontbinding via de Kaardeloodstraat naar de Centrumlaan.

– Gouden wortelworp: om 21 uur, van op het balkon van het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein.

Dinsdag 24 februari:

– sluiten van carnaval 2015: om 12 uur, van op het balkon van het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein.

– gratis koffiekoeken: tussen 13 uur en 14 uur aan het oud stadhuis op het Oudstrijdersplein.

– wortelverbranding: om 15 uur ter hoogte van café Den Belleman

Bijnaam Wortelkrabbers – De bewoners van Ninove kregen de bijnaam Wortelkrabbers omdat, toen Aalst Ninove wilde binnenvallen, ze in plaats van de onvindbare sleutel een wortel gebruikten om de stadspoort te sluiten. Er was echter een ezel ontsnapt die de wortel uit het slot heeft gekrabd en vervolgens opgegeten en zo de stad prijsgaf aan de Aalstenaars. Sindsdien is de wortel het symbool van de stad en kan men hem onder meer in het logo van carnaval terugvinden en bij het gebruik van de wortelworp.