...

Grote lenteschoonmaak in de Volkstuin

tuinGrote lenteschoonmaak in de Volkstuin op dinsdag 3 maart in ‘De Oude Pastorij’ in Sleidinge

Begin 2014 startte OCMW Evergem met de volkstuin ‘De Oude Pastorij’ (Sleidinge-Dorp 43). Op dinsdag 3 maart om 13.30 uur gaan de vrijwilligers aan de slag in de tuin voor een grote lenteschoonmaak. Vrijwilligers die zin hebben om mee te helpen zijn zeker welkom.

De volkstuin is een project dat de maatschappelijke integratie van mensen uit kwetsbare groepen wil bevorderen. Het OCMW zoekt nog vrijwilligers die de groep willen versterken. (Tuin)ervaring is niet nodig, wel de wil om mee de handen uit de mouwen te steken.

Volkstuin ‘De Oude Pastorij’
De Oude Pastorij is een beschermd domein met een vijver en een mooie boomgaard waarin ook de volkstuin met twee moestuinpercelen en een kruidentuin is aangelegd. De eerste plantjes werden in mei 2014 in de grond gestopt en ondertussen hebben de mensen die eraan meewerkten al volop kunnen genieten van de eerste oogst.

Een divers samengestelde groep van vrijwilligers, buurtbewoners, kwetsbare mensen, werklozen en psychiatrische patiënten stak de handen uit de mouwen en ging aan de slag in de volkstuin. Op het domein van 5.000 m² zijn er steeds verschillende klusjes: het onderhouden van de groentepercelen, gras maaien, (fruit)bomen snoeien, kippen verzorgen, de oude serre herstellen … Niet alleen het werk staat centraal, maar ook het gezellig samenzijn. Regelmatig worden er ook groepsbijeenkomsten georganiseerd, zoals kookworkshops.

De volkstuin ‘De Oude Pastorij’ is toegankelijk op:
– dinsdag van 13.30 tot 16 uur
– de 1e, 3e en 4e donderdag van de maand van 13.30 tot 16 uur
– de 2e donderdag van de maand van 9.30 tot 12 uur.

Grote ‘lentekuis’ op dinsdag 3 maart
Voorzaaien, de (fruit)bomen snoeien, de oude serre herstellen, het domein klaarmaken … Wie op 3 maart mee de handen uit de mouwen wil steken kan contact opnemen met Lien Vermeulen van het OCMW (tel. 09 358 77 66, lien.vermeulen@ocmw.evergem.be).