...

Carnaval Aalst 2015 zit erop

Carnaval Aalst 2015 zit erop - Aalst Carnaval Sfeer 2013 Voil Janetten DSC0933CARNAVAL AALST 2015 zit erop, morgenvroeg kunnen de allerlaatste feestgangers nog vlug een koffiekoek verorberen in het stadhuis van Aalst en dan is het terug aftellen tot de volgende grote carnaval Aalst 2016. Begin April 2015 is er wel nog een buurtcarnaval op den Arend in Aalst.

Vandaag 17 februari 2015 veroverden de Voil Jeanetten de Grote Markt. De toeschouwers konden genieten van een kleurrijke optocht die doorspekt was met een meer dan gezonde dosis spot en satire.

Prins Joe zette om 21 uur de laatste carnavalsnacht in door de carnavalspop aan te steken. Het symbolische einde van Carnaval 2015, al wordt er nog heel de nacht doorgefeest.

De maximale bezetting van de Grote Markt werd bereikt, naar schatting 11.000 mensen kwamen naar de popverbranding kijken. Voor de veiligheid werd om 20.45 uur de toegang naar de Grote Markt via de Molenstraat en de Kerkstraat afgesloten. Feestvierders kunnen nog steeds de Grote Markt bereiken via de Nieuwstraat en de Zoutstraat.

De brandweer werd deze namiddag uitgestuurd om op het Keizersplein een oliespoor, afkomstig van een poetswagen van de stad, op te kuisen. De hulpposten van Het Rode Kruis Vlaanderen voerden vandaag 28 verzorgingen uit (8<18jr, waarvan 6 alcohol gerelateerd). De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben 11 personen verzorgd (3<18jr, waarvan 1 alcohol gerelateerd).

De politie is vandaag een enkele keer moeten tussenkomen voor beginnende moeilijkheden tussen carnavalisten. Er werd één bestuurlijke aanhouding verricht. De WHISKY-ploegen van de Lokale Politie Aalst troffen 3 minderjarigen aan in het bezit van alcohol (3<16jr). 1 ervan is niet afkomstig uit Aalst.

Om de laatste dag van Aalst carnaval veilig te laten verlopen, werden vandaag 167 politiemensen ingezet voor toezicht tijdens de stoet en de popverbranding. Deze nacht worden opnieuw 19 politiemensen en 26 brandweermensen ingezet om de veiligheid te garanderen.

Foto: Joke De Swaef