...

Duurzaam Free Podium in Aalst

lyceum aalstDuurzaam Free Podium in Aalst : ‘Een betere wereld, begint bij jezelf!’

Vrijdag 13 februari, de ongeluksdag bij uitstek maar niet voor de leerlingen van de 2de en 3de graad van het Lyceum Aalst. Op de school werd voor de 7de keer het Free Podium georganiseerd. Het concept werd helemaal gewijzigd en de school organiseerde een Free Podium dat helemaal in het teken staat van ‘Duurzaamheid’. De leerlingen konden kiezen uit verschillende workshops.

In de workshop ‘Groene vingers’ kregen de leerlingen de opdracht om de schooltuin op te frissen. Bij ‘Puppy Rescue’ maakten de leerlingen speeltjes uit gerecycleerd materiaal voor dieren in nood. De creatievelingen gingen aan de slag met oude T-shirts en maakten er nieuwe accessoires mee. Men kon zich ook inschrijven om deel te nemen aan een ruilbeurs.

Een andere workshop was ‘moleculair koken’ waarbij de leerlingen aan de hand van experimenten aan de slag gingen in het chemielokaal. Leerlingen die er liever een rustige voormiddag van maakten, konden deelnemen aan de initiatie yoga of konden zich laten verwennen tijdens de workshop ‘Puur Natuur’. Verder was er een groepje leerlingen dat voorbereidingen trof voor deelname aan de wedstrijd ‘Allergievrije school’. Een heel ambitieuze workshop was deze van vegetarisch koken waar een 80-tal leerlingen een lunch bereidde voor alle leerlingen en leerkrachten.

Daarnaast waren er nog enkele workshops die de apotheose in de namiddag voorbereidden. De namiddag bestond uit een klimaatdebat, een klimaatquiz, een film en een zangstonde van het koor ‘The Grien Kwaajr’. Het kunstwerk ‘Hoop’, een initiatief vanuit het Ferm oudercomité, werd ook gehuld. Een kunstwerk van alle leerlingen van het Lyceum samen, een kunstwerk van niet 1 gezicht maar van honderden gezichten. Tot slot kon de schoolband ook niet ontbreken aan deze mooie dag. Een Ferm optreden van de schoolband sloot deze dag af. Het Lyceum gonst van een enthousiaste en gezellige activiteit.