...

Succesvol Belgisch Kampioenschap voor Gentse karateclub

Gentse karateclub karatjeSuccesvol Belgisch Kampioenschap voor Gentse karateclub

Op zondag 8 februari vond in het Limburgse Balen het Belgisch Kampioenschap JKF Goju-Ryu Karate plaats. Ook de Gentse club ‘Roma Seiwakai Goju Ryu Karateclub Gent’ vaardigde 11 karateka’s af, en behaalde 13 medailles.

In de discipline ‘kumite’ leverde de club drie vice-Belgisch kampioenen: Sevdalin Biserov (junioren heren), Monika Mocova (miniemen meisjes) en Alida Taeldeman (pupillen meisjes). Tibor Moco, Nanousjka Taeldeman en Liku Cossey kaapten de bronze medaille weg respectievelijk in de categorieën kadetten jongens, pupillen meisjes en G-karate.

In de discipline ‘kata’ wist de club maar liefst zeven podiumplaatsen in de wacht te slepen. Zo waren er mooie vier derde plaatsen voor Sevdalin Biserov (junioren & senioren heren), Laura Mocova (preminiemen meisjes), Alida Taeldeman (miniemen meisjes) en Stefan Hristov (miniemen jongens). Tibor Moco en Liku Cossey strandden beiden met zilver op een zucht van de eerste plaats in de categorieën kadetten jongens en G-karate.
Deze prestaties zijn des te opmerkelijker gezien het feit dat dit Belgisch Kampioenschap slechts de derde wedstrijd was waarnaar de jonge club deelnemers afvaardigde. Verschillende Genste karateka’s stonden zelfs voor het eerst op de wedstrijdvloer. Een dikke proficiat is dan ook meer dan verdiend!

De club traint telkens van 19u tot 21u op dinsdagavond in de turnzaal van de Mandalaschool (Jozef II-straat 28, 9000 Gent), en op zaterdagavond in de gevechtsportzaal van sportcomplex Rozebroeken (Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Gent). Zowel volwassenen als kinderen (vanaf 9 jaar) kunnen vrijblijvend 3 gratis proeflessen komen mee trainen.

Voor meer info: bel 0485 60 41 85 (Tibor) of 0486 385 355 (Hannes), of mail naar rskcg@telenet.be.

Gentse karateclub