...

Facebookgebruikers lezen meestal alleen titels

prins carnavalFace-book en Twittergebruikers lezen meestal alleen titels zonder verder te lezen wat er uiteindelijk geschreven staat. Door de overvloed aan gegevens is het onmogelijk alles aandachtig te lezen en te verwerken.

Dit kunnen we afleiden uit een artikeltje over de Aalsterse prins carnaval die een ongelukje had.Een klinkende titel en de trein was vertrokken “Noodlot slaat toe bij prins carnaval Aalst 2015”

Dit artikel was natuurlijk onwaar, maar een stunt van hemzelf en TV-oost om de dag “Safer Internet Day” in de verf te zetten. Dit is een initiatief van de Europese Commissie waarmee aandacht gevraagd wordt voor een betere en veiligere online omgeving voor jongeren en kinderen.

Het artikel is deze morgen volledig en integraal online gezet op Belg.be. Toch is het meerdere malen over de tongen gegaan. Een paar honderd keer gedeeld, en honderden reacties uitgelokt op Face-book en Twitter. Oorspronkelijk was het de bedoeling van TV-Oost en prins carnaval Aalst te bewijzen dat een e-mailadres gemakkelijk overgenomen kan worden door mensen met slechte bedoelingen om kinderen te misleiden.

“Maar er is meer” (was er ook te lezen) “Vandaag is het Safer Internet Day. Bijna 100 landen wereldwijd vieren deze dag. Het is een initiatief van de Europese Commissie waarmee aandacht gevraagd wordt voor een betere en veiligere online omgeving voor jongeren en kinderen.”

Hierbij het betreffende artikel. Noodlot slaat toe bij prins carnaval Aalst 2015