...

Leerlingen Geraardsbergen gaan voor best public speaker

logo pst10 leerlingen uit Geraardsbergen ijveren voor titel ‘best public speaker’ van België. BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015 gaat van start

De BBC and Telenet Public Speaking Awards vinden al voor het achtste jaar op rij plaats. Tijdens deze gerenommeerde wedstrijd gaan Telenet en BBC Worldwide op zoek naar de beste publieke spreker van België. De BBC and Telenet Public Speaking Awards geven jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen waar jongeren vandaag mee geconfronteerd worden. Ook 10 leerlingen uit Geraardsbergen zullen strijden om een plaats te bemachtigen in de kwartfinale.

U bent alvast van harte welkom om op 31 januari om de eerste voorronde mee te maken in het ICC Gent – Van Rysselberghedreef 2, Citadelpark, 9000 Gent. De tweede voorronde gaat door op 7 februari (zelfde locatie) en de derde voorronde op 28 februari (ook in het ICC Gent).

Een recordaantal van 241 leerlingen uit 79 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreef zich in voor de achtste editie van de BBC and Telenet Public Speaking Awards waaronder 10 leerlingen uit Geraardsbergen: 3 leerlingen van het Go! Atheneum Geraardsbergen en 7 leerlingen van het Sint-Catharinacollege.

Tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards wordt op zoek gegaan naar de beste Belgische Engelse redevoerder. De deelnemers, die allemaal tussen 16 en 20 jaar zijn, bereiden een vijf minuten durende speech voor over een bepaald onderwerp en dragen die voor aan een jury en publiek. Daarna legt een ‘question team’ hen het vuur aan de schenen tijdens een vragenronde. Nadien evalueert een jury de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie.

Hieronder vindt u de scholen, namen, thema’s en onderwerpen van de leerlingen alsook de data waarop zij zullen deelnemen aan de voorrondes:

Go! Atheneum Geraardsbergen Brems Jasmina Ignorance is Bliss. When a tree falls, it still falls. 28/02/2015
Go! Atheneum Geraardsbergen Eylenbosch Robbe Ignorance is Bliss. Words change worlds. 28/02/2015
Go! Atheneum Geraardsbergen Roelandt Lenka Ignorance is Bliss. Before it’s too late. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Bergé Frédéric Education kills creativity. How education can stimulate creativity. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Biesemans Margot Education kills creativity. An artistic fairy tale. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege De Cock Elien Education kills creativity. A disenchanted society. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Dechilly Anna Education kills creativity. Go your own way! 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Galaiev Elberd Technology: Bringing us closer or pushing us apart? Lessons learnt from a spaceship. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Merre Elena Has social media rekindled storytelling? Retelling storytelling. 28/02/2015
Sint-Catharinacollege Wasiak Clara Education kills creativity. Storytelling, a tale from junior to senior. 28/02/2015

Wie tijdens de voorrondes geselecteerd wordt, mag op 14 maart zijn/haar kans wagen in de kwartfinale, die leidt naar de halve finale op 21 maart. De finale vindt plaats op 28 maart. Na het volgen van workshops over public speaking en presenteren zullen 10 finalisten strijden om de titel van ‘Best Public Speaker’.
Beste public speaker van België naar internationale wedstrijd in Londen

De winnaar van de nationale wedstrijd zal ons land op 16 mei 2015 vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen. Hij/zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Ons Belgisch talent zal een speech houden rond het thema ‘Culture is not a Luxury, But a Necessity’, alsook een geïmproviseerde speech over een thema dat hij/zij ter plaatse zal uitkiezen