...

Aalst – Gratis pendelbussen tijdens carnavalszondag

Gratis pendelbussen tijdens carnavalszondag

De stad Aalst zorgt samen met De Lijn voor gratis pendelbussen tijdens de zondagsstoet. Vorig jaar maakten 9 000 feestvierders gebruik van deze pendelbussen. De pendelparkings bevinden zich op het Wijngaardveld en het Industriepark Zuid in Erembodegem, samen goed voor 2 000 parkeerplaatsen.
De eerste pendelbus vertrekt om 12 uur, de laatste pendelbus vertrekt in het centrum van Aalst om 22 uur. Iedere 15 minuten kun je een bus nemen.

Volg de blauwe route om te parkeren in het Wijngaardveld, de rode route brengt je naar het industriepark in Erembodegem. De bushaltes zijn ook duidelijk aangegeven. Op de parkings houden telkens twee gemeenschapswachten een oogje in het zeil.

Pendel A: Wijngaardveld
De blauwe pendelroute leidt je naar het Wijngaardveld. In deze pendelzones zijn er 5 haltes voorzien: aan Star Wash, Tupperware, Syntra, Honda en nabij de Nissan garage in de Verbrandhofstraat. Bussen van De Lijn brengen deze carnavalsvierders naar de Veldstraat (aan het Bauwensplein).

Pendel B: Industriepark Zuid (Erembodegem)
De rode pendelroute brengt je naar het industriepark Zuid in Erembodegem. Je kunt de bus nemen ter hoogte van volgende bedrijven: Ilva, Somati en De Geyndt. De chauffeur zet je af aan het Kanunnik Colinetplein.

Op zondag 15 februari kun je ook parkeren op de parking van warenhuis Colruyt.