...

Eerste CNG tankstation in Aalst is een feit

gastankDe opening van een eerste CNG tankstation in Aalst is vandaag een feit. Afvalintercommunale ILvA ging een samenwerking aan met Electrabel om voor deze primeur te zorgen.

Milieuschepen Iwein De Koninck, mede-trekker van de campagne “Aalst-aan-zee”, is zeer opgetogen over deze realisatie. “Deze actie kadert volledig in onze ambitie om de CO2 uitstoot in Aalst te gaan beperken. Als directielid van ILVA heb ik dan ook deze beslissing mee aangemoedigd en doorgeduwd binnen de Raad van Bestuur.“

ILVA is een voorloper in deze, en het is de bedoeling om op termijn alle vrachtwagens en vuilniswagens van de intercommunale op aardgas te laten rijden. Dit is veel minder vervuilend voor het milieu en heeft bijgevolg een belangrijke meerwaarde in het streven naar een ‘duurzamer Aalst’.

Dit CNG tankstation staat ook open voor andere wagens. “We hopen daarmee ook individuele Aalstenaars over de streep te trekken om een wagen op aardgas te overwegen”. Het is de bedoeling om op termijn te streven naar zoveel mogelijk auto’s die rijden op het veel minder vervuilende aardgas. Ook bij de stad Aalst zijn we hiermee bezig en werd er gestart met een scan van het eigen wagenpark.

Het nieuwe tankstation werd geopend op dinsdagvoormiddag 20 januari 2015 om 11.00u op de Industrielaan te Aalst.