...

Eerste webshop in België met opensource computers

computerLinux-service.be bvba opent als eerste in België een webshop met opensource computers.

Bijna alle computers worden tegenwoordig aangeboden met enkel commerçiële software (Amerikaanse besturingssystemen) voorgeïnstalleerd.
Via deze nieuwe online webshop kunnen klanten nu ook een computer aankopen met het (Europese) opensource besturingssysteem Linux voorgeïnstalleerd.
Deze opensource computers zijn het ideale antwoord tegen het toenemende onveiligheidsgevoel bij internetten zoals online bankieren. Virussen en keyloggers hebben geen impact op deze vrije software.

De online shop biedt high-end notebooks, desktops en servers met vrije software voorgeïnstalleerd.

Veilig en met respect voor Uw privacy surfen op het internet, dit kan met deze Vrije Software Computers, voorgeïnstalleerd met ubuntu, Linux Mint of Debian. Ideaal voor online bankieren.

Kwetsbare groepen zoals jongeren, studenten, ouderen maar ook zakenmensen en beleidsmensen zullen de vrije-software voordelen appreciëren bij het computeren en internetten thuis, op het werk , op school en op openbare plaatsen.Wetende dat ze immuun zijn voor loerende gevaren zoals virussen, hackers en andere malafide praktijken.

Veiligheid en privacy zijn het hoogste goed voor opensource, daarom schakelen veel landen zoals China en Rusland ook over naar vrije software omdat ze niet meer willen afhankelijk willen zijn van gesloten buitenlandse pc-besturingssystemen.
Softwarematig is er keuze tussen de gebruiksvriendelijke ubuntu en familie zoals kubuntu, xubuntu, lubuntu en voor het onderwijs het bekende edubuntu. Er kan ook gekozen worden voor Linux-mint of het stabiele Debian Wheezy.

Met opensource Linux is je computer niet langer schrikwekkend moeilijk. Het wordt eensklaps een flexibel stuk gereedschap, aangepast aan je noden en wensen, dat je toelaat om je taken eenvoudiger en sneller uit te voeren. In een wereld waar de technologie voortdurend complexer wordt, staan voor opensource nog steeds de mens en de eenvoud van zijn pc-besturingssysteem centraal.Daarom is overschakelen naar een Opensource Linux besturingssysteem makkelijker dan overschakelen naar de nieuwste commerçiële besturingssystemen.

Voor de notebooks is gekozen voor de windows-vrije Intel notebooks met secureboot uitschakelbaar.

Lijst van belangrijkste programma’s in standaard installatie,
Honderden extra programma’s installeerbaar in Softwarecenter:
Libreoffice Kantoorsuite
Firefox + Opera + Chromium Webbrowsers
Thunderbird mailclient
Evolution mail agenda etc…
The Gimp fotobewerking
Inkscape vector graphics software
Scribus Desktop publishing
Eid paspoort enabled voor belgische klanten
Vlc musicplayer
Skype
etc…….