...

Geraardsbergen : Drugsbeleid in actie!

wietDrugsbeleid in actie! De stad Geraardsbergen organiseert samen met de politie en met PISAD (Provinciaal Interbestuurlijk Samenwerkingsverband voor Aanpak van Drugmisbruik) een gratis vorming over middelengebruik voor leerkrachten.

Met deze vorming bieden de organisatoren aan de scholen van Geraardsbergen een eerste ondersteuning bij de uitvoering van een drugsbeleid.

Meer:

Het drugsbeleidsplan van de stad Geraardsbergen zet sterk in op vroegdetectie. Een goed beleid investeert in snelle opsporing van risico’s en een vroege aanpak van gebruik.

Daarom wordt, in een eerste fase, aan professionelen uit het onderwijs een gratis vorming aangeboden. Het is de bedoeling leerkrachten wegwijs te maken om personen met riskant of problematisch middelengebruik zo vroeg mogelijk te herkennen en te motiveren tot gedragsverandering. Een snellere doorverwijzing naar de gespecialiseerde hulpverlening is het gehoopte resultaat.

“Onder andere door deze actie hopen we dat risicogebruikers sneller worden opgespoord. Hulpverlening kan zo sneller opstarten en de kans op een positieve afronding is dan ook groter”, zegt burgemeester De Padt.

De stad, de politie en PISAD hebben samen een vormingspakket uitgewerkt, specifiek gericht op scholen en leerkrachten. De politie geeft meer informatie over de soorten drugs. Zij tonen de verschillende producten aan de hand van een drugskoffer. PISAD geeft de leerkrachten tips over wat ze kunnen doen als er effectief een vermoeden is van gebruik.

Scholen kunnen op deze manier een beleid voeren met aandacht voor het welzijn en de gezondheid van hun leerlingen. De aftrap van een reeks vormingen in de secundaire scholen wordt gegeven in het Technisch Instituut Sint Jozef op dinsdag 20 januari om 16u.