...

Opera en Ballet Vlaanderen werken samen met Babysitter

babyOpera Vlaanderen, Ballet Vlaanderen en Sloebersit lanceren The Artistic Babysitter

Wie binnenkort naar een voorstelling komt van Opera Vlaanderen of Ballet Vlaanderen en op zoek is naar een babysit kan meteen ook een oppas boeken. Niet zomaar een babysit, maar The Artistic Babysitter die de kinderen een artistieke avond zal bezorgen.

The Artistic Babysitters zijn zorgvuldig geselecteerde babysitters die elk over een bijzonder artistiek talent beschikken. Een talent dat ze tijdens de oppas zullen gebruiken. The Artistic Babysitter zet de kinderen immers niet voor de televisie, de gameconsole of de tablet maar gaat er samen mee musiceren, zingen, toneelspelen, tekenen of noem maar op. Aangepast aan de wens van de ouders en de leeftijd van de kinderen. Zo hebben de kinderen eveneens een culturele avond terwijl de ouders genieten van een voorstelling.

Voor dit project werkt Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen samen met de erkende oppasdienst Sloebersit.

Wie online een ticket geboekt en betaald heeft voor een voorstelling bij Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen krijgt in de bevestigingsmail de mogelijkheid een Artistic Babysitter boeken. De bezoeker wordt dan doorverwezen naar de site van Sloebersit. The Artistic Babysitters hebben op deze site een apart icoon meegekregen. Bij het profiel van elke babysitter staat ook in welke artistieke discipline hij of zij goed is.

Voor deze babydienst gelden de normale tarieven van 4 euro per begonnen uur met een minimum van 8 euro. Op dit moment beschikt Sloebersit over een database van meer dan 300 Artistic Babysitters verspreid over heel Vlaanderen.

Intendant van Opera Vlaanderen Aviel Cahn: ‘De voorstellingen van Opera Vlaanderen en Ballet Vlaanderen trekken steeds vaker een jonger publiek. Voor veel jonge ouders kan het zoeken naar een babysit een drempel zijn om niet naar een van onze voorstellingen te komen. Vandaar dat we ze op deze manier willen tegemoet komen. Collega cultuurhuizen hebben al soortgelijke initiatieven vandaar dat wij zochten naar een meerwaarde en dat is The Artistic Babysitter. Dankzij The Artistic Babysitter werken we ook een beetje aan een cultuurpubliek van morgen.’

Voor Sloebersit betekent The Artistic Babysitter om verborgen talenten te ontdekken. ‘We vinden het belangrijk dat onze babysitters actief met de kinderen bezig zijn, op welke manier dan ook. Elke persoon heeft wel minstens één artistiek talent – of het nu gitaarspelen, goochelen of knutselen is. We beschouwen deze samenwerking als een uitgelezen kans om dat talent naar boven te laten komen,’ aldus Sloebersit.

The Artistic Babysitter gaat vanaf vandaag van start. Meer informatie vindt de klant op operaballet.be