...

Terreur in België: het antwoord op uw vragen

legerTerreur in België: het antwoord op uw vragen

Algemeen dreigingsniveau op 3, extra veiligheid op straat, zelfs het leger wordt ingezet. De anti-terreuracties in ons land en de aanslagen in Parijs roepen heel wat vragen op. VTM NIEUWS wil deze vragen graag beantwoorden.

In de speciale live-uitzending Terreur in België: het antwoord op uw vragen op maandag 19 januari 2015 om 22.35 gaat VTM NIEUWS het gesprek en de discussie aan met alle burgers en met een aantal beleidsvoerders en specialisten. De kijkers worden ook uitgenodigd om hun vragen te stellen. En op deze vragen worden antwoorden gezocht.

VTM NIEUWS-anker Stef Wauters en Telefacts-anker Cathérine Moerkerke presenteren en modereren vanuit Antwerpen deze live-uitzending.

De gesprekspartners van Stef Wauters zijn onder meer:

Jan Jambon, Minister van Binnenlandse Zaken

Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen

Peter De Waele, de woordvoerder van de Belgische federale politie

Hans Bonte, de burgemeester van Vilvoorde

Faroek Özgünes, gerechtelijk journalist van VTM NIEUWS die het terrorisme-dossier op de voet volgt

Brahim Laytouss, de Gentse imam die ook onderzoek doet aan de Antwerpse Universiteit naar radicalisering van jonge moslims

Henk Lievens, ex-agent van de Belgische staatsveiligheid

Cathérine Moerkerke leidt de vragen van de kijker. Die vragen worden gesteld door mensen in het publiek zelf. Maar de kijker kan ook tijdens het debat nog vragen stellen via Facebook en Twitter. Of gewoon door een sms te sturen naar 4040 of een e-mail naar 4040@vtmnieuws.be Er zit een team klaar om al deze vragen te verwerken.

In deze live-uitzending zijn er ook reportages van in de Antwerpse binnenstad. Hoe reageren de mensen op de militairen die er patrouilleren? Welke vragen stellen onze kinderen zich op school? Hoe gaan de politiemensen om met de dreiging?

Terreur in België: het antwoord op uw vragen, een extra live-uitzending van VTM NIEUWS op maandag 19 januari 2015 om 22.35 bij VTM