...

Theater Barbara brengt een stukje oorlog in Casablanca

casablancaStukje oorlog in Casablanca.

Theater Barbara brengt een stukje oorlog naar Aalst met “Casablanca” van Murray Burnett en Joan Alison. Voor deze productie, naar de gelijknamige tijdloze filmklassieker, palmt de vereniging CC De Werf in tijdens het voorlaatste weekend van januari. Jo Waegeman tekent voor de regie.

Aan het begin van de tweede wereldoorlog is de cynische, verbitterde Amerikaan Rik Blaine eigenaar van een nachtclub in Casablanca, in het westen van Marokko. Hij krijgt allerlei klanten over de vloer: soldaten van Vichy-Frankrijk, Nazi-officieren, vluchtelingen en kleine criminelen. Het maakt Rick niets uit, hij zorgt alleen voor zijn eigen hachje. Maar plotseling duikt zijn oude geliefde Ilsa Lund op, samen met haar echtgenoot Victor Laszlo, een verzetsstrijder. Rick heeft speciale reisdocumenten in bewaring, waarmee Victor kan vluchten uit Casablanca, maar het pijnlijke verleden met Ilsa staat in de weg. Uiteindelijk moet Rick kiezen tussen de liefde of heldhaftigheid. “Voor deze gelegenheid ruilt Theater Barbara haar eigen Studio in voor CC de Werf, wat op technisch vlak toch een aantal extra mogelijkheden biedt zoals live orkest en zang en rollende decoronderdelen”, vertelt regisseur Jo Waegeman. “De film met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman behoort intussen tot de klassiekers. Maar film is geen theater. Gelukkig beschikt Theater Barbara over acteurs en medewerkers die graag een uitdaging aangaan”.

Voorstellingen vinden plaats op 23,24 en 25 januari in CC De Werf met een extra schoolvoorstelling op 23 januari. Reserveren kan via de website www.theaterbarbara.be of telefonisch op het nummer 0494 08 91 19 (tussen 18u en 19u). Geïnteresseerde scholen kunnen voor extra informatie over de schoolvoorstelling en reservatie mailen naar info@theaterbarbara.be.