...

Aalsterse Gilles Programma 2015

pinsAalsterse Gilles Programma 2015

• Vooroptocht:
Deze repetitie in het stadscentrum gaat dit jaar door op zaterdag 31 januari.
Vertrek om 14 uur in taverne ‘Het Paviljoen’.
Over de Markt en door de Zoutstraten dansen we naar het ‘Belfort –Café’. We vervolgen onze weg via café De Beiaard over de Markt, door de Pieter van Aelstgaanderij naar het Vredeplein waar we halt houden in praat- en swingcafé Séparé om zo langs de Nieuwstraat en terug over de Markt opnieuw in het Paviljoen aan te belanden.
Bij deze gelegenheid mogen de Gilles zelf hun hoofddeksel kiezen.

• Carnaval:
De 87e stoet vertrekt op zondag 15 februari om 13u. De Aalsterse Gilles vertrekken opnieuw op kop van de stoet. Rekening houdend met de recentste info is dit dus in de Majoor Claeserstraat. De traditionele bezemdans op de Grote Markt vindt plaats op maandag 16 februari, om 14 uur. Opnieuw worden bezempjes, getrouwe kopij van die waar de Aalsterse Gilles mee dansen, te grabbel gegooid.

De nieuwe pins.
Een pin kost 7€, 2 pins kosten 12€ en het setje van 3 kost 17€. Voor de snelle kopers: een aantal sets zijn verpakt in een doosje met een origineel embleem (bloem of kroon). Ze zijn te verkrijgen in taverne het Paviljoen (Grote Markt), in het Belfort-Café (Korte Zoutstraat 56), in supermarkt Delhaize (Parklaan 50), in de kantine van de carnavalswerkhallen (Hoge Vesten, bij de toezichters), via het secretariaat of via de bestuursleden.