...

Vakantiesalon Vlaanderen, meer vakantie maar kleiner budget

vakantiesalonVakantiesalon Vlaanderen, meer vakantie maar kleiner budget

Ondanks de economisch moeilijke periode gaan we met zijn allen nog steeds op reis. Opvallend is dat we vaker op reis gaan maar dat onze vakanties korter geworden zijn. Ook spenderen we tijdens een vakantie minder geld dan vroeger. Dat heeft niet alleen met de crisis te maken maar vooral omdat we volwassen reizigers geworden zijn die weten waar we op zoek moeten gaan naar voordelige reisformules. Wie naar het Vakantiesalon Vlaanderen gaat, zal nog meer geld besparen: door mee te dingen tijdens de dagelijkse veilingen maak je kans om voor een prikje op vakantie of op citytrip te gaan (Hal 4/Stand4703). Daarenboven gaat de opbrengst volledig naar het goede doel. Vlugge beslissers genieten bovendien op heel wat stands van uitzonderlijke beurskortingen.

Groei voor Spanje, Kroatië en Nederland

Frankrijk is de populairste bestemming voor Belgische toeristen maar het land boet aan populariteit in (9,4 miljoen vakanties in 2013 tegenover 10,4 miljoen vakanties in 2012). Spanje daarentegen wordt nog steeds populairder (1,8 miljoen vakanties in 2013, of 10% meer dan in 2012. De eerste 10 maanden van 2014 al 1,9 miljoen vakanties). Door nog meer directe vliegtuigverbindingen, de diversiteit van het aanbod en het positief imago van het land wordt verwacht dat de groei zich dit jaar zal verderzetten.

Andere Europese landen die steeds meer Belgen lokken voor een korte of lange vakantie zijn Kroatië en Nederland. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen presenteren Nederland (Holland Paviljoen in Hal4), Kroatië (Hal 4/Stand 4202) en Spanje (Hal 4/Stand 4404) zich met regio’s en formules die vaak nog minder gekend zijn bij het Belgisch publiek.

Vakanties zijn actief

Wandelen en fietsen zijn populair tijdens vakanties en gespecialiseerde organisaties bieden een steeds groter aanbod aan wandel- en fietsvakanties. Dat is onder meer het geval voor Eigen-Wijze Reizen (Hal 4/Stand 4515) en Vos Travel ( Hal 4/Stand 4308). Zoek je een adres om de Mont Ventoux te beklimmen : ga dan naar de B&B La Bastide au Ventoux (Hal 1/Stand 1304). Met Fly & Bike ga je fietsen in Azië (Hal 4/Stand 4207). In Hal 3 vindt de bezoeker verschillende reisorganisaties die zich specialiseren in vakanties met de moto. Wie gek is op water kan tijdens een vakantie leren zeilen met Tip Top Sailing (Hal 4/Stand 4904) of meegaan met een avontuurlijke zeiltocht van Bor in Noord-Noorwegen (Hal 4/Stand 4311). Travelplan biedt originele reizen voor duikers in Indonesië aan (Hal 4/Stand 4207). Meer en meer vakantiegangers kiezen voor een fotografiereis onder leiding van ervaren fotografen. Dit soort reizen vind je bij Starling (Hal 4/Stand 4206), Hobo Reizen (Hal 4/Stand 4104), Reizen naar Afrika (Hal 4/Stand 4408) en Indonesia Travel (Hal 4/Stand 4413). Joker (Hal 4/Stand 4205) en Coyo Tours Mexico(Hal 4/Stand 4212) zijn slechts twee van de organisaties die kookworkshops in het buitenland aanbieden. In Hal 4 vind je het Wereldhulpplein met tal van vrijwilligersprojecten.

Verre reizen met de kids

Verre reizen ondernemen met de kids is in veel bestemmingen geen probleem zolang je goed geïnformeerd bent en het programma aangepast is aan de leeftijd van de kinderen. Africa Tours stelt gezinsvakanties voor in zuidelijk Afrika (Hal 4/Stand 4313). Koning Aap biedt aangepaste reizen aan in Cambodja voor single parents (Hal 4/Stand 4615) en Djoser biedt een volledig programma aan met avontuurlijke reizen voor gezinnen met kinderen (Hal 4/Stand 4215). Bij Neckermann vind je cruises die aangepast zijn aan de kids (Hal 2/Stand 2511). Toch liever dichter bij huis ? Tour operator Gallia biedt formules voor gezinnen in Groot-Brittannië en Ierland aan (Hal 4/Stand 4414). Avontuur met het hele gezin is gegarandeerd op een van de verschillende campings die je vooral in Hallen 2 en 3 vindt. Comfortabel en praktisch is het huur van een vakantiewoning of een appartement. Ontdek met hele gezin de avontuurlijke Ardennen tijdens een vakantie in het Domaine Long Pré (Hal 1/Stand 1207) of kies appartement Entre Amis (Hal 1/Stand1405) voor een comfortabele city trip naar Budapest. Ideaal voor grote, nieuw samengestelde gezinnen zijn de ruime vakantiewoningen van Piccolo Borgo Gagnoni in Italië (Hal 1/Stand 1202).

Small is beautiful

Steeds meer mensen waarderen de kleinschalige aanpak, de rust en de ruimte van een weekendje of een lange vakantie in een bed & breakfast. Heel wat B&B’s bieden daarenboven een bijzonder lekkere keuken. In Hal 1 vinden bezoekers van het Antwerpse Vakantiesalon tientallen B&B’s uit Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Marokko, Portugal, Spanje, Tsjechië. Ook vakantieadressen in eigen land vind je moeiteloos in hal 1: ideaal voor een wandelweekend in de Ardennen of een paar romantische dagen in de Kempen. Wie zelf met een B&B in het buitenland wil starten, kan naar de gratis workshops die dagelijks georganiseerd worden. Op vrijdag 23 januari worden in hal 1 om 17u00 de trofeeën uitgerekt van beste B&B in het buitenland.

Het Vakantiesalon Vlaanderen wordt van 22 tot en met 26 januari 2015 georganiseerd in Antwerp Expo. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen worden alle dagen gratis presentaties en workshops georganiseerd voor beursbezoekers. Alle informatie over het programma en over het Antwerpse Vakantiesalon op www.vakantiesalon-vlaanderen.be