...

Trainerswissel bij KAA Gent Ladies

kaa gentTrainerswissel bij KAA Gent Ladies

Het Bestuur van KAA Gent Ladies heeft beslist om de samenwerking met T1 Jurgen Vernaillen vanaf heden stop te zetten. Aanleiding hiervan zijn de minder goede sportieve resultaten tijdens de heenronde. Het is immers geen geheim dat de vooropgestelde punten en het vereiste spelniveau niet werden
behaald. Na gesprekken dit weekend, werd bevestigd dat Bestuur en trainer niet meer op dezelfde golflengte zaten.

De sportieve verantwoordelijkheid voor het Eerste Elftal ligt tot het einde van het seizoen in handen van Frederik Claeys, in september 2014 aangeworven als Assistent-Coach. De 29-jarige Frederik was voordien gedurende 3 seizoenen actief bij de vrouwen van Club Brugge. Alle andere leden van de sportieve staf blijven op post.

Bovendien heeft het Bestuur beslist om voorlopig geen derde trainer aan te stellen voor het Eerste Elftal, anticiperend op de mogelijk moeilijke periode die er voor de clubs nu aankomt ingevolge het stopzetten van de BeneLeague. De toekomst van het Belgisch vrouwenvoetbal hangt immers in hoge mate af van de kwaliteit en het format van de nieuw op te richten Belgische Topklasse, evenals van de sportieve en financiële steun die de Belgische clubs van de KBVB zullen kunnen ontvangen. De club hoopt dan ook verder sportief te kunnen groeien en niet te moeten afbouwen.

Hopelijk zorgt deze nieuwe sportieve wending voor een kentering, misschien al vanaf deze week tegen Ajax of volgende week op PEC Zwolle, maar zeker en vast op vrijdag 30 januari in “The Battle of Flanders” , thuis tegen rivaal Club Brugge. Een mooi slot zou een gepast afscheid zijn van de BeneLeague, waar jammer genoeg een einde aan komt.