...

Iedereen fotograaf tijdens de Ronde van Vlaanderen

wielrennersDe stad Oudenaarde doet een oproep naar iedereen die foto’s maakt tijdens de Ronde van Vlaanderen. “Onze Ronde – Iedereen Fotograaf!”

Oproep

De stad Oudenaarde organiseerde de voorbije jaren al drie keer, met veel succes, de aankomst van de Ronde van Vlaanderen. ‘Nooit gezien!’ klonken de commentaren tijdens de live-uitzending uit de studio van Karl Van Nieuwkerke. ‘Wat een ambiance!’ kon iedereen, die zich langs het parcours of ook maar in de buurt van de aankomstzone bevond, bevestigen. We zouden er de sportieve hoogtepunten, die er bij de nieuwe edities met de finale in en rond Oudenaarde heus wel waren, haast vergeten.

Wat een beleving in Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen! Die beleving hadden wij graag vertaald gezien in de ongetwijfeld massa’s foto’s die de lokale wielerliefhebber moet genomen hebben. Een selectie daarvan zouden wij graag presenteren in een boeiende tentoonstelling.

De stedelijke cultuurdienst stond al drie jaar in voor de culturele animatie voor en tijdens de Ronde-hoogdagen. Straattheater, maar evengoed optredens in De Woeker, visuele acts, muziek, reuzen en zeer gesmaakte tentoonstellingen in het Stadhuis: denken we maar aan de foto-expo van Evy Menschaert en de artistieke bijdrage van schilderijen en keramiek van Walter De Bock. Beiden lokten wel duizend bezoekers.

Daarom doen wij voor de thematentoonstelling ter gelegenheid van de Ronde in 2015 een beroep op alle inwoners van stad en streek: bezorg ons jouw specifieke, unieke foto over de doortocht van de Ronde de voorbije drie jaar en wij stellen hem tentoon in het Stadhuis. Laat ons, bij manier van spreken, jouw beleving van de Ronde in Oudenaarde voelen.

Dit alles onder het motto: Onze Ronde – Iedereen Fotograaf! Want het is niet de bedoeling om iemand uit te sluiten; iedereen komt aan bod, jong en oud, sportief of artistiek. Je hoeft zeker geen professioneel fotograaf te zijn. Als de foto maar spreekt!

Hoe gaan we te werk ?

Bezorg één foto digitaal ten laatste op 31 januari 2015 in een JPEG-bestand aan de cultuurdienst op het mailadres cultuur@oudenaarde.be . Maak je ons danig nieuwsgierig en willen we méér zien, dan geven we wel een seintje. Ontvangen we teveel foto’s dan kunnen we de actie het volgende jaar, bij een volgende Ronde, herhalen of we zoeken meteen al creatieve oplossingen op andere locaties of in het stadsbeeld.

Toon ons hoe jij de Ronde in Oudenaarde hebt beleefd en doe mee aan de tentoonstelling “Onze Ronde – Iedereen Fotograaf!”