...

Oldtimerevenement InterClassics en TopMobiel in Expo

old timerOldtimerevenement InterClassics en TopMobiel in Expo – Een van Europa’s meest gerenommeerde klassiekerbeurzen, InterClassics & TopMobiel, krijgt vanaf 2015 ook een Brusselse editie. Op 6, 7 en 8 november 2015 zal de eerste editie van InterClassics Brussels plaatsvinden in BRUSSELS EXPO. Dat werd bekend gemaakt tijdens een persconferentie op InterClassics & TopMobiel in MECC Maastricht. De organisatie van InterClassics Brussels is in handen van MECC Maastricht in samenwerking met BRUSSELS EXPO.

Met al 22 edities op de teller is het oldtimerevenement InterClassics & TopMobiel, dat elk jaar begin januari in MECC Maastricht plaatsvindt, een niet te missen afspraak voor iedereen die een beetje autofanaat is en een zwak heeft voor stralend opgepoetst koetswerk en blinkend chroom. Erik Panis, Business Unit Manager Automotive van MECC Maastricht: “Ook in Brussel blijven we trouw aan het concept van InterClassics & TopMobiel.

InterClassics Brussels wordt een hoogkwalitatieve beurs met de nodige aandacht voor aankleding en presentatie. We bieden de bovenkant van de markt aan als het gaat om autohandel en een showgedeelte met als hoofdthema Bugatti. Het is absoluut een klassieke autohandel beurs waar vele auto’s van eigenaar zullen wisselen. Uiteraard gaan we ook de breedte in door automobilia, onderdelen en aanverwante artikelen te koop aan te bieden. Kortom: een beurs voor elke klassieke autoliefhebber. Zowel voor de potentiële koper, hobbyist als de liefhebber die een gezellig dagje uit wil.”

Ontwikkeling automarkt

De klassieke automarkt heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Buiten de talrijke liefhebbers is de klassieke auto ook een gewild product geworden als beleggingsobject. Daardoor is Maastricht met 33.000 m2 beursoppervlakte, ruim 300 exposanten en 28.000 bezoekers zodanig gegroeid dat MECC Maastricht geen uitbreidingsmogelijkheden meer biedt. De vraag werd daardoor groter dan het aanbod waardoor de organisatie op zoek is gegaan naar andere mogelijkheden in de nabije omgeving. De Belgische markt staat dicht bij Maastricht en is voor de organisatie dan ook een logische uitbreidingstap.
Succesverhaal
De lancering van een Belgische versie van InterClassics & TopMobiel kadert in de nieuwe focus van BRUSSELS EXPO om de activiteiten verder uit te bouwen met een evenwichtige mix van vakbeurzen en publieksevenementen. Erevoorzitter van BRUSSELS EXPO en ereburgemeester van Brussel Freddy Thielemans heeft het akkoord met MECC Maastricht geïnitieerd en is bijzonder verheugd met de overeenkomst: “We zijn ervan overtuigd dat we in Brussel een nieuw hoofdstuk kunnen schrijven in het succesverhaal van InterClassics & TopMobiel. Ons land heeft nood aan een breed opgezet, nationaal evenement voor klassieke voertuigen. Ik verwacht dat tussen 6 en 8 november 2015 vele duizenden liefhebbers naar BRUSSELS EXPO af zullen zakken, – en ik zal er één van zijn.”