...

Charlie Hebdo – Belgische regering bekijkt maatregelen

parijsEerste minister Charles Michel roept vanmiddag het college van inlichting en veiligheid bijeen na de aanslag te Parijs op Charlie Hebdo.

Het college zal voorgezeten worden door de veiligheidsadviseur van de eerste minister en bijgewoond worden door vertegenwoordigers van het ministerieel comité van inlichtingen en veiligheid.

Op de bijeenkomst zal de huidige veiligheidssituatie worden geanalyseerd en zullen eventuele bijkomende maatregelen worden getroffen om de veiligheid van alle burgers en instellingen in ons land te garanderen.

Eerste minister Charles Michel heeft in naam van de Belgische regering zijn oprechte medeleven betuigd aan de president van de Franse republiek François Hollande, aan de families van de slachtoffers en aan het Franse volk.

Ook Didier Reynders is geschokt door aanslag op Charlie Hebdo
Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders is diep geschokt door de barbaarse terroristische aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs, waarbij minstens twaalf doden zijn gevallen. Hij betuigt zijn medeleven aan de families en vrienden van de slachtoffers, aan het Franse volk en aan de overheid.

Voor de minister gaat het hier om een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, een kostbare fundamentele vrijheid die we moeten blijven verdedigen. Hij hoopt dat de daders snel worden ingerekend zodat ze kunnen worden berecht voor hun laffe daad.