...

Watertorenwijk Aalst heeft eerste Winterdrink

watertoren1 Pieter VermeerschWatertorenwijk Aalst heeft eerste Winterdrink.

AALST – Stadsdiensten en overheden hebben hun “eerste werkdag”, bedrijven feliciteren hun medewerkers en toosten op een succesvol 2015, ook wijken en buurten hebben oog voor de sociale contacten in het volgende jaar. “Na de feesten, voldaan van al de overvloed en het tafelen, hebben mensen mooie voornemens, wat dacht je ervan om eens gezellig te praten met je buren.” Met deze insteek is de Watertorenwijk aan de slag gegaan en organiseren de eerste Winterdrink. Leer je buurt en buren kennen, scherp je sociale contacten aan met mensen uit de straat waar je amper ‘goeiedag’ durft tegen te zeggen (en die eigenlijk best wel toffe mensen zijn, met hun eigen verhaal). Kortom, hier is het startschot gegeven voor een schitterend jaar waar de Watertorenwijk van Aalst een paar van hun plannen voor 2015 uit de doeken zal doen en mensen wil warm maken om mee te werken aan een gezellige buurt.

Dat de Watertorenwijk goed bezig is, bevestigen ze graag bij de Stad Aalst. “Het bruist er van goede ideeën, en we steunen de bewoners graag met hun initiatieven” zegt een fiere Joke Van de Velde, wijkmanager voor de buurt. Aalst zet op deze manier weerom een positieve stap door te kiezen voor de een stimmulerende aanpak van wijkwerkingen. “Ze komen met wensen en leggen er ook oplossing naast, ze zijn ondernemend, daarbij helpen we graag met advies” voegt Joke er nog aan toe. “Een paar jaar geleden hadden we hier al buurtfeesten, straatfeesten, het jaarlijkse Paasconcert, enz… en die waren ons boven het hoofd aan het groeien. We willen de draad weer oppakken met een bredere basis aan vrijwilligers en ook het aanbod zelfs uitbreiden” aldus de vrijwilligers. De aanpak blijkt te werken. In amper 6 maanden haalt de Facebookpagina “Watertorenwijk” ongeveer 825 bezoekers per week en het blijft stijgen. Dat lijkt niet veel, maar dat is meer dan ze durfden droomen. “Mensen willen weten wat er gebeurd in hun wijk” voegen de vrijwilligers nog lachend aan toe. “Het resultaat is belangrijk, we willen de wijk informeren en in een positief daglicht stellen.”

En dat resultaat is er, de vermeende hangjongeren zijn weg, sluikstorten is onder controle, het idee om de watertoren kleurrijk te schilderen hebben ze omgebogen naar een alternatief waar iedereen zich kan in vinden, en dat allemaal door gericht overleg en dankzij de politie- en stadsdiensten. Nu rekenen ze echt op vrijwillige handen die mee initiatieven uitdenken, uitwerken en opzetten.

Wil je als buurtbewoner ook gezellig iets komen drinken of een leuke babbel wil met je buur of wijkmanager, dan ben je van harte welkom op de Winterdrink van de Watertorenwijk die doorgaat op zaterdag 10 januari vanaf 19u, in de Waterdienst, aan de voet van de Watertoren te Aalst, of bezoek de facebook-pagina “Watertorenwijk”…