...

Nieuwe speeltoestellen in groene long Eke

speelplkeinNieuwe speeltoestellen in groene long Eke. De speelzone aan de de Lichterveldestraat kreeg in december 2014 drie nieuwe speeltoestellen. Ze zijn ondertussen gekeurd en klaar voor gebruik.

Terwijl de eerste toestellen zich vooral op jonge kinderen richten, bieden de nieuwe toestellen veel speelplezier voor de iets oudere kinderen. Schommelen, klimmen, klauteren, glijden en duikelen … uw kroost zal het zeker graag uitproberen.

De groenaanleg van het speelterrein heeft overigens een onderscheiding gekregen van de VVOG (vereniging voor openbaar groen). In de wedstrijd Groene Gemeente werd Nazareth laureaat in de categorie ‘speelgroen’. Het ontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen de groendienst van de gemeente en een tuinaannemer. Voor de speelheuvels was een rups de inspiratiebron. De ondiepe gracht versterkt de beleving van de heuvel en de helling en doet ook dienst als wadi (voor opvang en infiltratie van regenwater). Nazareth wil rekenen dat iedereen goed zorg draagt voor de speeltoestellen en de beplanting.