Home Blog Pagina 14

Grootste vlaai ter wereld’ weegt 1057 kilogram

0
De grootste vlaai ter wereld Sébastien Trudelle (links) en Johan Nulens (rechts)

Grootste vlaai ter wereld

Grootste vlaai ter wereld’ weegt 1057 kilogram, 70ste editie van de BBB Maastricht opent spectaculair. De Brood- en Banketbakkerij Beurs (BBB Maastricht) opende vanmorgen feestelijk haar 70ste editie in het MECC Maastricht met een bijzonder smakelijke primeur: de officiële homologatie van de grootste vlaai ter wereld. Het initiatief kwam van de beursorganisatie in samenwerking met de Maastrichtse bakker Sébastien Trudelle (Smores) en de Lanaakse bakker Johan Nulens (Bakkerij Nulens). Voor het wereldrecord werd gewerkt met indrukwekkende hoeveelheden van verschillende ingrediënten: 350 kilogram bloem600 eieren3,5 kilogram gist300 kilogram suiker en 530 kilogram abrikozen. De vlaai, die in totaal 1.057 kilogram woog, werd maandagochtend officieel erkend door Seyda Subasi-Gemici van het Guinness Book of World Records.

De grootste vlaai ter wereld Sébastien Trudelle (links) en Johan Nulens (rechts)

© Gerlach Delissen Photography
Sébastien Trudelle (links) en Johan Nulens (rechts)

Abrikozenvlaai

Daarmee is de abrikozenvlaai officieel de grootste ter wereld. “We zijn allemaal bijzonder trots dat het gelukt is”, zegt Sébastien Trudelle. “Het was een stevige uitdaging met heel wat voorbereiding. Alles moest perfect worden afgemeten en gewogen. We wisten dat we boven de 1.000 kilogram moesten uitkomen, en dat is met 1.057 kilogram mooi gelukt.” Ook collega-bakker Johan Nulens kijkt tevreden terug: “Het bakken verliep goed, maar de montage was een uitdaging op zich. Dankzij de ervaring van Sébastien, de fantastische inzet van mijn team en de hulp van de leerlingen is het gelukt. Aan mijn stem hoor je dat we diep zijn gegaan”, lacht hij. “We gaan dit niet meer opnieuw doen, maar zijn ontzettend blij met het record!” Bij het maken en verdelen van de recordvlaai kregen de bakkers hulp van de leerlingen van het zesde jaar bakkerij van de Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad.

Een unieke ervaring

“Voor onze leerlingen was dit een unieke ervaring”, zegt hun leerkracht Marc Vanweerts enthousiast. “Ze hebben vrijwillig hun zondag vrijgemaakt om mee te werken aan het wereldrecord. Dat we vandaag ook nog mogen helpen bij het aansnijden en uitdelen van de vlaai, is de spreekwoordelijke kers op de vlaai (lacht).” Na de officiële erkenning werd ‘de grootste vlaai ter wereld’ aangesneden en uitgedeeld aan de bezoekers van de BBB Maastricht. Een deel ging bovendien naar ziekenhuizen en goede doelen in de regio. De BBB Maastricht loopt nog tot woensdag 8 oktober 2025 in het MECC Maastricht en viert dit jaar haar 70ste editie. Horecapersoneel kan zich gratis registeren via www.bbbmaastricht.nl

De grootste vlaai Sébastien Trudelle en Johan Nulens met leerlingen

 © BBB Maastricht 

 

Viktor Verhulst en Maxim Sergeant presenteren de K3 Kaashartjes op de Nederlandse horecavakbeurs BBB Maastricht

0
Viktor Verhulst en Maxim Sergeant

Viktor Verhulst en Maxim Sergeant met de K3 Kaashartjes

Viktor Verhulst en Maxim Sergeant presenteren de K3 Kaashartjes op de Nederlandse horecavakbeurs BBB Maastricht. Net voor de start van de 24 AFAS Dome-concerten en de 16 Ahoy-shows van K3 Originals in het voorjaar van 2026, lanceren Viktor Verhulst en Maxim Sergeant van De Snackcentrale hun nieuwste snack: de K3 Kaashartjes. Na het succes van De Perlut, de opvallende frituursnack die eerder in samenwerking met Kamping Kitsch Club gelanceerd werd, trekken de ondernemers nu de kaart van een kindvriendelijke lekkernij.“De uitrol van de K3 Kaashartjes gebeurt stapsgewijs”, legt Maxim Sergeant uit.

Viktor Verhulst en Maxim Sergeant

70ste editie van BBB Maastricht

Eerst tijdens de Antwerpse concerten en in Belgische frituren. Ons doel is om tegen Kerstmis in minstens de helft van de frituren verkrijgbaar te zijn. Binnen zes à acht weken trekken we ook naar Nederland, waar we na de Ahoy-concerten van de K3 Originals in het voorjaar in meer dan 50% van de frituren aanwezig willen zijn. De distributie verloopt geleidelijk, vooral omdat de rijpingstijd van de kaas strikt gerespecteerd moet worden. We geloven zo sterk in dit product dat we de voorbije week alle beschikbare kaasvoorraden hebben opgekocht.” Op dinsdag 7 oktober stellen Viktor Verhulst en Maxim Sergeant hun snacks officieel voor tijdens de 70ste editie van BBB Maastricht, de internationale horecavakbeurs in MECC Maastricht.

Over BBB Maastricht

“Om 16 uur geven we er een uitgebreide presentatie”, zegt Maxim Sergeant. “We vertellen hoe De Perlut en de K3 Kaashartjes zijn ontstaan en koppelen dat aan een proeverij. Het is de eerste keer dat we ons op een professionele manier kunnen voorstellen aan de Nederlandse horeca. We hebben al veel positieve signalen gehoord over BBB Maastricht en kijken ernaar uit om er dit jaar zelf deel van uit te maken.” BBB Maastricht viert dit jaar zijn 70ste editie en ontvangt van maandag 6 tot woensdag 8 oktober ruim 14.000 bezoekers uit de horeca- en voedingssector. De beurs vindt plaats op 15.000 m² beursvloer in MECC Maastricht en telt naast Nederlandse ook steeds meer Belgische standhouders en bezoekers (ruim 13%).

Viktor Verhulst en Maxim Sergeant (0)

Meer info via: www.bbbmaastricht.nl

Denise Betsema start bij De Ceuster Bouwpunt met een top 5-notering

0
Denise Betsema

Denise Betsema start goed

Denise Betsema start bij De Ceuster Bouwpunt met een top 5-notering. Zaterdag vond in Meulebeke de eerste Exact Cross van het nieuwe veldritseizoen plaats. De openingswedstrijd was meteen ook de eerste dit seizoen die live werd uitgezonden op televisie. Onder ruime publieke belangstelling maakte Denise Betsema haar debuut voor het vrouwelijke wielerteam De Ceuster Bouwpunt. Samen met teamgenoten Laura VerdonschotJinse Peeters en Lotte Baele stond het voltallige team aan de start. In een spannende en stevig bezette wedstrijd reed Denise zich knap naar een vijfde plaats. Een sterke prestatie gezien de omstandigheden.

Denise Betsema in het zand Exact cross Meulebeke 2025

Honderd procent fit

Ik was niet honderd procent fit vandaag en worstelde met een verkoudheid, dus ik ben heel blij met deze top 5-notering. Stiekem had ik gehoopt op wat meer modder (lacht), maar het parcours was redelijk droog gebleven ondanks de regen eerder op de dag. Tijdens de race kon ik goed in mijn ritme komen en in de slotrondes schoof ik nog mooi mee op. Dat is ook wel mijn sterkte: goed indelen en alles geven tot het einde. Het was echt een schok voor mijn lijf om weer voluit te gaan (lacht), maar ik ben blij met hoe ik het heb aangepakt. In de laatste ronde viel het even stil met Julie Brouwers, en toen dacht ik: nu moet ik tactisch zijn. In de zandbak kon ik uiteindelijk het verschil maken”, zegt Denise Betsema.

Denise Betsema over de balkjes Exact cross Meulebeke 2025

Een positief gevoel

Naast haar sportieve prestatie blikt Denise vooral met een positief gevoel vooruit: “Ik ben ontzettend blij dat het crosseizoen weer écht begonnen is. Natuurlijk had ik liever volledig fit aan de start gestaan, maar dit geeft vertrouwen. We hebben nu twee weken tot de volgende wedstrijd en ik kijk er enorm naar uit. Het materiaal is top, de sfeer in het team zit goed, dus laat de rest van het seizoen maar komen! Ook teamgenote Jinse Peeters liet van zich spreken met een sterke 8ste plaats, wat het weekend extra glans gaf voor De Ceuster Bouwpunt. Bij De Ceuster Acrog, het doorstromingsteam, stond Zita Peeters bij de junioren mee op het podium als derde.

Zita Peeters podium Exact cross Meulebeke 2025

Leerlingen van de bakkerijafdeling van de Herkse Sint-Martinusscholen werken mee aan ‘de grootste vlaai ter wereld’

0
leerlingen van de 6de Bakkerij Sint-Marinusscholen

Leerlingen werken mee

Leerlingen van de bakkerijafdeling van de Herkse Sint-Martinusscholen werken mee aan ‘de grootste vlaai ter wereld’. In het MECC Maastricht kan je komende week terecht voor de 70ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht. Van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober worden er weer meer dan 14.000 bezoekers verwacht, waaronder heel wat Belgen. De beurs opent spectaculair met ‘de grootste vlaai ter wereld, waarvoor de Lanaakse bakker Johan Nulens samenwerkt met Sébastien Trudelle uit Maastricht/Meerssen. Ze gaan voor de grootste abrikozenvlaai, met een doorsnede van 7 meter en goed voor 10.000 stukken die worden verkocht voor het goede doel. Beide bakkers starten zondagochtend al met hun voorbereidingen, waarbij ze de hulp krijgen van de bakkersleerlingen van het 6de jaar van de Sint-Martinusscholen uit Herk-de-Stad.

leerlingen van de 6de Bakkerij Sint-Marinusscholen

De leerlingen van de 6de Bakkerij  © Sint-Marinusscholen

Recordpoging

“De afgebakken taartstukken gaan we zondag al mee monteren. Maandag, wanneer BBB Maastricht om 10 uur de deuren opent, zullen we weten of de recordpoging geslaagd is”, zegt leerkracht Marc Vanweerts. “Onze leerlingen vinden het spannend, maar zijn bijzonder vereerd dat ze hieraan mogen meewerken. Met dit project willen we onze leerlingen laten ontdekken dat inzet, samenwerking en trots tot unieke resultaten kunnen leiden. Deze recordpoging weerspiegelt dan ook helemaal de waarden van onze school: passie voor het ambacht, kwaliteit in de uitvoering, authenticiteit door de Limburgse vlaai te eren en verbondenheid door gezamenlijk grote doelen te bereiken.”

Voor ‘de grootste (abrikozen)vlaai ter wereld’ zijn er 520 kg abrikozen nodig, 300 kg deeg300 kg crumble en een immense hoeveelheid echte boter. Het totale gewicht wordt geschat op bijna anderhalve ton (1500 kg). Meer info over deze recordpoging en de horecavakbeurs BBB Maastricht vind je op www.bbbmaastricht.nl

Frank Fol groentekok stelt maandag zijn nieuwe boek voor op horecabeurs BBB Maastricht

0
Frank Fol

Frank Fol Leuvense kok

Frank Fol Leuvense kok stelt maandag zijn nieuwe boek voor op horecabeurs BBB Maastricht. De Leuvense ‘groentekok’ Frank Fol lanceert komende maandag 6 oktober,  om 14u00, voor We’re Smart het boek ‘Radilicious 2’ op de internationale horecabeurs BBB Maastricht. De toekomst is Pure Plant. Daar is Frank Fol alvast van overtuigd. Eind jaren ’90 legde de Groentekok® de fundamenten voor wat later We’re Smart zou worden, een organisatie die mensen en bedrijven samenbrengt die op een gezonde en ecologische manier bezig zijn – in de voedingssector, maar ook ver daarbuiten. Ondertussen zijn er ruim 1500 groenterestaurants opgenomen.

Frank Fol

Radilicious

“Het woord ‘Radilicious’ is een samensmelting van ‘delicious’ en, niet toevallig, ‘radish’. In onze community staat een radijs symbool voor Pure Plant-kwaliteit: hoe meer creativiteit, aandacht voor smaakcombinaties en aandeel van groenten en fruit in een restaurant, hoe meer radijzen dit restaurant scoort”, zegt Frank Fol enthousiast. Met de lancering van ‘Radilicious 2’ serveert het boek twintig nieuwe, inspirerende verhalen van 5 Radijzen-chefs uit de We’re Smart Movement die puur natuur de toekomst heerlijk op smaak brengen. De beste groenterestaurants van Europa geven een inkijk in hun visionaire aanpak. Daarnaast verklappen ze, in 100 signatuurgerechten, allemaal 100 % Pure Plant, de geheimen om de plantaardige keuken naar gastronomische hoogten te tillen.

Italiaanse Piemonte

Frank Fol: “De chefs behoren tot de felbegeerde top met Vijf Radijzen in de We’re Smart Green Guide: samen goed voor honderd radijzen en een fenomenale portie puur plantaardige excellentie.” Radilicious 2 voert je langs het zinderende Italiaanse Piemonte, het frisgroene Lake District, Luxemburgse bossen en glooiende Ardennen. Je doorkruist het vruchtbare Vlaamse en Nederlandse vlakkeland en de bonte ecosystemen op Texel. Op de openingsdag van de 70ste editie van dé horecavakbeurs BBB Maastricht is het voor Frank Fol en We’re Smart het ideale moment om hun boek exclusief voor te stellen: “Net als veel Belgen ben ik al jaren een trouwe bezoeker van de BBB. Maandag wordt het boek er feestelijk voorgesteld, een moment waar ik en mijn team bijzonder naar uitkijken.” 

Frank Fol boek

André Rieu viert 76ste verjaardag en trakteert fans op nieuw album

0
André Rieu Nieuwjaarsconcert 2026

André Rieu viert 76ste verjaardag met album

André Rieu viert 76ste verjaardag en trakteert fans op nieuw album! De wals blijft eeuwig jong en dat geldt ook voor André Rieu! Op 1 oktober blies de wereldberoemde violist en orkestleider 76 kaarsjes uit, maar stoppen met walsen? Geen denken aan. Integendeel: de voorbije maanden concerteerde de fijnbesnaarde Nederlandse wereldster in Duitsland, Bahrein, Bulgarije, Griekenland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland en Nederland. De komende weken volgen nog Abu Dhabi, opnieuw Duitsland, Roemenië, Oostenrijk, Slowakije, Kroatië, Slovenië en Hongarije. December staat aansluitend volledig in het teken van zijn geliefde thuisstad Maastricht, waar hij vanaf 6 december opnieuw het MECC vult met een speciale reeks kerstconcerten.

André Rieu sfeerbeeld

Nieuwjaarsconcert in Antwerpen en nieuw album

De Belgische fans mogen zich naar goede gewoonte al verheugen op het traditionele Nieuwjaarsconcert van de maestro in de Antwerpse AFAS Dome. Het nieuwe jaar wordt daar op 11 januari 2026 als dansend ingezet met duizenden fans die samen met André Rieu en zijn 60-koppige Johann Strauss Orkest deze overweldigende ouverture van 2026 vieren. Om op te warmen voor dit concert viert de ‘Koning van de wals’ zijn 76ste verjaardag met een muzikaal geschenk voor zijn fans. Op 7 november verschijnt zijn nieuwe album ‘Thank You, Johann Strauss’: een feestelijke hommage aan Johann Strauss, de grootmeester van de wals, die precies 200 jaar geleden werd geboren.

André Rieu voor-en achterzijde nieuwe album

Met ‘Thank You, Johann Strauss’ eert André Rieu de componist die hem al een leven lang inspireert. Het bijzondere album – bestaande uit drie CD’s en een DVD – brengt de mooiste muziek van Strauss en de familie Strauss samen, van ‘An der schönen blauen Donau’ tot de ‘Kaiserwalzer’. “Johann Strauss heeft de mensheid meer vreugde geschonken dan wie ook. Zijn muziek laat het publiek letterlijk opveren en in elkaars armen vallen. Dat geluk wil ik blijven doorgeven, elke avond opnieuw.”

– André Rieu –

Het album is vanaf 3 oktober vooruit te bestellen via www.andrerieu.com en internationaal verkrijgbaar vanaf 7 november 2025 – ruim op tijd om onder de kerstboom te fonkelen.

André Rieu Nieuwjaarsconcert 2026

Denise Betsema wordt medekopvrouw bij De Ceuster Bouwpunt

0
Denise Betsema

Denise Betsema wordt medekopvrouw

Denise Betsema wordt medekopvrouw bij De Ceuster Bouwpunt. Met de Exact Cross Meulebeke krijgen we zaterdagnamiddag de eerste tv-cross voorgeschoteld. Het vrouwelijke wielerteam De Ceuster Bouwpunt start daar meteen voltallig. De terugkerende kopvrouw Laura Verdonschot krijgt naast Jinse Peeters en Lotte Baele dit seizoen het gezelschap van Denise Betsema. De 32-jarige, veelvoudige winnares van eendagswedstrijden, klassements- en wereldbekercrossen start als medekopvrouw bij het Belgische team. “Ik had het zelf niet verwacht, maar ben ontzettend blij dat ik nog zo’n mooi hoofdstuk mag toevoegen aan mijn carrière,” zegt de vrouw die op het Nederlandse Waddeneiland Texel woont enthousiast.

Denise Betsema

Nieuwe team

Ondanks een derde plek op het Nederlands kampioenschap en een vierde plaats in de X2O Trofee Brussel kreeg de samenwerking van Betsema met haar vorige team geen vervolg, waardoor De Ceuster Bouwpunt een mooie opportuniteit zag. “Ook al zat ik zonder team, ik heb nooit gedacht of getwijfeld om nu al te stoppen met crossen”, zegt Denise overtuigd. “De vraag was: hoe ging ik het nieuwe seizoen invullen? Dat is dus bij mijn nieuwe team, mensen die in mij geloven en mij een mooie kans geven. Het is de eerste keer dat ik rijd bij een ploeg die zich volledig focust op het dameswielrennen. Dat is heel bijzonder, want het geeft een positieve dynamiek die mij erg bevalt.”

Heel warm en vertrouwd

Denise voelt zich meteen thuis bij haar nieuwe team: “Zowel de gesprekken als het onthaal en de stage die we recent deden, voelden heel warm en vertrouwd aan. Ik had meteen een thuisgevoel. Het materiaal is in orde. Ze rijden op Ridley, fietsen die ik gewend ben. Het is ook een blij weerzien met mijn vroegere ploegleider Tom De Kort. Met Laura heb ik nog samen gefietst. De andere meiden ken ik ook erg goed. Het voelt goed aan dat alle puzzelstukjes hier netjes samenvallen.”

Logo De Ceuster Bouwpunt Cycling Team

Ambities

Dit seizoen is Denise Betsema, naast Laura Verdonschot, de tweede kopvrouw bij De Ceuster Bouwpunt, een rol die ze met veel enthousiasme wil invullen: “Ik denk dat we elkaar goed gaan aanvullen. Laura is na haar operatie aan beide liesslagaders volop bezig met haar herstel, wat ze bijzonder goed doet. Voor mij is de voorbereiding richting het nieuwe seizoen veel beter gelopen dan de afgelopen twee jaar. Op het einde van de zomer van 2024 had ik een aanrijding, gevolgd door een operatie, waardoor alles grondig werd verstoord. Dat was dit jaar niet het geval, waardoor ik nu met veel vertrouwen aan de start van het seizoen sta. Ik denk dat ik nu ook bij het juiste team zit, waardoor dat gevoel alleen maar wordt versterkt.”

Stabiliteit

Denise Betsema gaat voor “een steady seizoen”“Klopt. Vorig jaar had ik nog te kampen met knieproblemen, waardoor de resultaten op en neer gingen. Uiteraard is winnen nog steeds de ambitie (lacht). Podiumplekken moeten haalbaar zijn. Ik ga vooral ook heel blij zijn met standvastige uitslagen. Dat zou kunnen in de zandcrossen, die liggen mij erg goed. De Koppenbergcross is er eentje waar ik ook naar uitkijk en waar ik al een paar keer als tweede op het podium stond.”

Doorstroming

Naast het aantrekken van ploegleider Tom De Kort, sluit De Ceuster Bouwpunt Denise Betsema in de armen. “Het is de eerste Nederlandse renster die ons vrouwenteam versterkt, maar die perfect past in het plaatje. Denise heeft, net als Laura, veel kennis en ervaring die ze deelt met de andere rensters van ons team. Ook voor ons doorstromingsteam De Ceuster Acrog is haar aanwezigheid een enorme meerwaarde. Met Denise Betsema en Laura Verdonschot hebben we twee speerpunten die we aanvullen met sterke rensters die hen ondersteunen, waardoor deze zelf ook verder doorgroeien”, klinkt het bij de teamleiding enthousiast.

Denise Betsema met ploeg De Ceuster Bouwpunt

De Ceuster Bouwpunt
Van links naar rechts: Laura Verdonschot, Lotte Baele, Tom de Kort, Jinse Peeters, Denise Betsema

 De Ceuster Bouwpunt neemt aanstaande zaterdag 4 oktober met Denise BetsemaLaura Verdonschot, Jinse Peeters en Lotte Baele deel aan de Exact Cross Meulebeke.

Winterland-concepten in de sneeuw bedacht door Communicatiestudenten

0
Winterland communicatiestudenten

Winterland-concepten

Winterland-concepten in de sneeuw bedacht door Communicatiestudenten. Vanaf vrijdag 14 november tot en met zondag 4 januari kan je op het Hasseltse Kolonel Dusartplein terecht voor de 17de editie van Winterland Hasselt, de gratis winterhappening goed voor 15.000 vierkante meter winterpret. Naar goede gewoonte werkt de organisatie dit jaar opnieuw samen met de studenten van de Masterclass Event & eXperience binnen de opleiding Communicatie van Hogeschool PXL. Voor de komende editie organiseerden de studenten recent een originele brainstorm in de sneeuwrijke omgeving van SnowWorld Landgraaf. Net over de grens met Nederland vonden ze het ideale decor om bij zacht herfstweer na te denken over nieuwe activiteiten richting de koudere wintermaanden.

Creatieve bedenksels

“Leuk dat we op deze creatieve plek konden nadenken over nieuwe ideeën voor Winterland Hasselt. Omringd door echte sneeuw voelden we de winterse sfeer die we nodig hadden. Dat maakte het veel makkelijker om ons creatief te laten gaan en nieuwe zaken te bedenken, waarover later nog wordt gecommuniceerd”, zei studente Morgane Mammolito enthousiast. “De kracht van deze opdracht is dat studenten niet alleen conceptueel denken, maar ook beleven en voelen. Door in een échte winteromgeving te werken, kwamen hun ideeën tot leven. Het is een mooi voorbeeld van hoe we praktijk en onderwijs met elkaar verbinden”, vult lector Kris Baerts, die de Masterclass Event & eXperience begeleidt, aan. Het resultaat van de originele brainstorm wordt de komende weken verder uitgewerkt en geconcretiseerd, zodat de bezoekers van Winterland Hasselt enkele creatieve bedenksels al dit winterseizoen zelf kunnen ervaren.

Winterland communicatiestudenten

Van links naar rechts: Maurice Schoenmaeckers en Saviel Vreijdenberger, de studenten Hogeschool PXL Hasselt, lektor Kris Baerts. 

Patrick Vandewattijne artiestenmanager lanceert zijn eigen champagne

0
Cuvée Patrick Alle BV's

Patrick Vandewattijne stelt Cuvée Patrick voor

Patrick Vandewattijne artiestenmanager lanceert zijn eigen champagne. Cuvée Patrick, dat is de naam van een nieuwe, parelende champagne die de 65-jarige artiestenmanager uit Maarkedal dinsdagavond feestelijk voorstelde in Salons Mantovani. De voormalige artiestenmanager, die 30 jaar in het vak zat, Laura Lynn ontdekte en mee aan de wieg stond van het Vlaamse succes van Frans Bauer, is al jaren een champagnekenner. In aanwezigheid van Romeo’s Chris Van Tongelen en Gunther LeviWim Soutaer en Vincent Goeminne (Soulbrothers)Johan VeugelersDylan Van Holme en Garry Hagger werden de eerste flessen feestelijk ontkurkt.

Patrick Vandewattijne

Advies van toenmalige dokter

“Op advies van mijn toenmalige dokter ben ik destijds overgeschakeld van bier op champagne en drink ik dagelijks mijn glaasje. Na meerdere, uitgebreide jaarlijkse bezoeken aan de champagnestreek en bij de champagneboeren, durf ik bescheiden zeggen dat ik een kenner ben geworden”, zegt Patrick enthousiast. Na drie decennia zocht en vond Patrick Vandewattijne de juiste champagneboer in Frankrijk met wie hij zijn eigen ‘Cuvée Patrick’ kon lanceren: “Hij bestaat uit 45% Chardonnay en 55% Pinot Noir, aangevuld met enkele specifieke ingrediënten die zorgen voor een zachte smaak, waardoor je lang kan genieten van dit glaasje bubbels.” Met bijhorende hapjes werd er met veel enthousiasme geproefd van de ‘Cuvée Patrick’. “Ik hou wel van een brute smaak. Champagne mag voor mij niet te zoet zijn, waardoor ik deze echt lekker vind”, zei Romeo Gunther Levi.

Cuvée Patrick Alle BV's

speciale, typische smaak

“Ik vind champagne veel feestelijker dan mijn koffie”, vulde zanger-accordeonist Johan Veugelers met een kwinkslag aan. “Ik vind hem lekker licht en hij drinkt zo vlot weg dat ik niet vertrek voor de fles leeg is (lacht).” Ook Garry Hagger, die af en toe wel eens een glaasje champagne lust, was enthousiast: “Hij heeft inderdaad een heel speciale, typische smaak. Ik ben een ongelofelijke Chardonnay-liefhebber, waardoor hij voor mij meteen goed valt. In combinatie met de Pinot Noir-druif zorgt dat voor een heel aparte smaak die ik bijzonder kan waarderen en aanbevelen.” De ‘Cuvée Patrick’ kost 35 euro per fles, is voorzien van een eigen kurk en verpakking, en wordt in beperkte oplage verkocht via enkele lokale verdeelpunten (Delhaize Brakel, Nederename, Maarkedal, Patisserie Gijselinck (Oudenaarde) en Keurslager Glorieus (Horebeke) of via de website www.gijselinckoudenaarde.be.

Lancering cuvée Patrick Paul en Padi

Het is altijd fijn collega Padi te ontmoeten

Hoe kies je de juiste Swopper voor jouw werkplek?

0
Hoe kies je de juiste Swopper voor jouw werkplek

Hoe kies je de juiste Swopper voor jouw werkplek

Hoe kies je de juiste Swopper voor jouw werkplek?

Een goede zithouding is onmisbaar, zeker nu we steeds meer uren achter het bureau doorbrengen. Rugklachten, stijve spieren en vermoeidheid zijn vaak het gevolg van te lang statisch zitten. De Swopper van Aeris biedt hiervoor een slimme oplossing: een ergonomische kruk die beweging stimuleert en je lichaam actief houdt terwijl je zit. Maar welk model past nu het beste bij jouw werkplek en manier van werken? In deze blog leggen we uit hoe je de juiste keuze maakt.

Wat maakt de Swopper uniek?

In tegenstelling tot een traditionele bureaustoel, heeft de Swopper geen vaste rugleuning of armleuningen. De kruk is ontworpen om je continu subtiel te laten bewegen. Het veersysteem en de flexibele zitting zorgen ervoor dat je automatisch je houding verandert, waardoor spieren geactiveerd blijven en de bloedsomloop beter op gang blijft. Het resultaat? Minder spanning in je rug en meer energie gedurende de dag.

De belangrijkste Swopper-modellen

Er zijn verschillende varianten van de Swopper, elk met specifieke eigenschappen. Hieronder zetten we de belangrijkste modellen voor je op een rij.

1. Swopper Classic

De Classic is de standaardversie en ideaal voor wie voor het eerst kennismaakt met actief zitten. De stevige stoffering, in diverse kleuren verkrijgbaar, maakt hem geschikt voor thuiswerkplekken en kantoren.

2. Swopper AIR

Voor wie extra comfort zoekt, is de Swopper AIR een goede optie. Deze versie heeft een innovatieve kussenvulling met meerdere lagen en een ademende bekleding. Daardoor voelt de stoel zachter en koeler aan, ideaal bij langere werkdagen of warme ruimtes.

3. Swopper High

Werk je vaak aan een verhoogd bureau of een zit-sta werkplek? Dan is de Swopper High een slimme keuze. Deze uitvoering heeft een grotere hoogte-instelling en biedt dezelfde bewegingsvrijheid, maar dan afgestemd op hogere werkbladen.

4. Swopper met rugleuning

Voor wie de overgang naar actief zitten wat geleidelijker wil maken, is er een Swopper met rugleuning. Hoewel je nog steeds dynamisch zit, geeft de rugleuning af en toe extra steun, wat prettig kan zijn bij langdurig werken.

Waar let je op bij de keuze?

  1. Werkhoogte – Werk je aan een standaard bureau of aan een zit-sta bureau? Dit bepaalt of je een reguliere Swopper of de High-versie nodig hebt.
  2. Comfortvoorkeur – Vind je een stevige zitting prettig, of wil je meer vering en ventilatie zoals bij de AIR-uitvoering?
  3. Gewenste ondersteuning – Ben je gewend aan een traditionele stoel met rugleuning? Overweeg dan een Swopper met rugleuning als tussenstap.
  4. Stijl en materiaal – De Swopper is verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, van klassiek tot modern. Kies wat bij jouw interieur en gebruik past.

Waarom investeren in een Swopper loont

Een Swopper gaat verder dan comfort: het is een investering in je gezondheid. Door het actieve zitten werk je preventief aan een sterkere rug en betere houding. Op lange termijn kan dat bijdragen aan minder klachten en een hogere productiviteit. Daarnaast staat de moderne uitstraling van de Swopper mooi in zowel kantooromgevingen als thuiswerkplekken.

Conclusie

De juiste Swopper kiezen begint met een simpele vraag: hoe werk jij het liefst? Of je nu een compacte Classic zoekt, de comfortabele AIR, de hoge variant voor zit-sta bureaus of een model met rugleuning, er is altijd een uitvoering die bij jouw werkplek en wensen past.

Afbeelding van 1tamara2 via Pixabay