BBB Maastricht krijgt steun van horeca Limburg met grotere stand.

BBB Maastricht krijgt steun

BBB Maastricht krijgt steun van horeca Limburg met grotere stand. Horeca Limburg steunt het busvervoer en pakt uit met een grotere stand op de vakbeurs BBB Maastricht: “Als 13% van de bezoekers uit België komt, weet je dat het hier gebeurt!”  Van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2025 kan je in het MECC Maastricht weer terecht voor de 70ste editie van de BBB Maastricht. De oorspronkelijke Brood- en Banketbakker Beurs (BBB) groeide de afgelopen jaren uit tot dé horecavakbeurs van Nederland en de Limburgse Euregio. Vorig jaar kregen de 350 exposanten, verspreid over 15.000 vierkante meter beursoppervlakte, ruim 14.000 bezoekers over de vloer. Daarvan was 13% afkomstig uit België. “Voor het derde jaar op rij zijn we van de partij en pakken we uit met een ruimere stand, omdat er steeds meer mensen die actief zijn in de Belgische horeca de weg naar deze vakbeurs vinden.

BBB Maastricht Sfeerfoto

© Gerlach Delissen Photography

Xenia Services, Bongiorno en Solucious

Op dinsdag, wanneer de ondernemers en horeca uit ons land centraal staan, vertrekken er bussen naar de BBB Maastricht aan de stations van Hasselt en Genk. Op die manier willen we de Belgische bezoekers uit Limburg en omstreken op een veilige manier vervoeren, zodat ze in optimale omstandigheden de horecabeurs kunnen bezoeken. Naast heel wat horeca-innovaties, workshops, demo’s en interessante activiteiten, werken we voor onze stand samen met Xenia ServicesBongiorno en Solucious. Drie ondernemers die met hun diensten en activiteiten in de lift zitten, en naast de verdere verankering in België ook kijken naar de brede Nederlandse markt of gefocust zijn op Limburg, zoals Solucious. Het is die wisselwerking van samenwerking, nieuwe markten en groeimogelijkheden voor de Limburgse horeca, die de BBB Maastricht interessant maakt om te bezoeken,” zegt Horeca Limburg-voorzitter Ronny Voortmans, die in Oudsbergen De Frietboetiek uitbaat.

BBB Maastricht Ronny Voortmans

Ronny Voortmans – © Horeca Limburg

Roger van Damme en Soenil Bahadoer

Een verjaardagstaart met 70 kaarsjes: dat is wat de horecavakbeurs BBB Maastricht mag uitblazen op de eerste maandag van oktober. Aansluitend kan je tot en met woensdag gedurende 3 dagen in het MECC Maastricht kennismaken met alles wat met horeca te maken heeft. Voor zowel de exposanten als de bezoekers uit de sector werkt deze beurs verbindend en verenigt ze de kennis, het talent en de ervaring van horecaprofessionals uit Nederland en België. Niet toevallig worden de Vlaamse sterrenchef en patissier Roger van Damme en de Surinaams-Nederlandse chef-kok Soenil Bahadoer uitgebreid uitgespeeld in de campagne. “Door de groeiende kwaliteit, maar ook de ideale ligging van Maastricht, komt het dat steeds meer Belgische horecaondernemers – voornamelijk uit Limburg – vlotjes de weg vinden naar de BBB Maastricht,” zegt Horeca Limburg-voorzitter Ronny Voortmans enthousiast.

BBB Maastricht Roger van Damme (links) en Soenil Bahadoer (rechts)

Roger van Damme (links) en Soenil Bahadoer (rechts) © BBB Maastricht

Limburgse brouwerijen

Het is een bezienswaardige beurs met de standen en exposanten die je verwacht. We voelen dat er veel animo is in Belgisch Limburg, waardoor we slagen in ons opzet en steeds meer exposanten en bezoekers zien voorbijkomen. In oppervlakte is Gent de grootste horecabeurs, maar in overzicht, bereikbaarheid en gemoedelijkheid zien we dat de Belgische horecaondernemers afzakken naar Maastricht of beide combineren. Het Belgische paviljoen en de Belgen-dag op dinsdag zijn zaken die aanslaan en worden gewaardeerd. Het is een mooie wisselwerking. Naast de aanwezigheid van de grote horecabedrijven die actief zijn in de Benelux, is er net over de grens ook ruimte voor bijvoorbeeld de plaatselijke Limburgse brouwerijen zoals Wilderen en Ter Dolen, die actief kijken naar de Nederlandse markt om verder te groeien.

Grotere stand

Met XeniaBongiorno en Solucious heeft Horeca Limburg drie partners aan boord, waardoor hun beursstand op de BBB Maastricht groter wordt. “Xenia is een horecagroep die door en voor horecaondernemers met behulp van IT een dashboard heeft gemaakt dat hen moet helpen dagelijks inzicht te krijgen in wat er gebeurt: hoe lopen de cijfers ten aanzien van de aankopen, de personeelskosten en de omzet? Ze kijken ook mee naar de personeelsadministratie en doen aan horecacrowdfunding, waardoor ze door samen aan te kopen de prijzen betaalbaar houden. Er wordt ook nagedacht over het milieu en hoe ze het afval van plastic flesjes verder kunnen wegwerken. Bongiorno kennen we van de limoncello’s en sterke dranken en sinds kort ook de alcoholvrije limoncello, die het erg goed doet. Solucious is een betrouwbare horecaleverancier,” zegt Ronny Voortmans.

BBB Maastricht Sfeerfoto (0)

 © Gerlach Delissen Photography

Veilig busvervoer

Op maandag 6 oktober worden op de BBB Maastricht opnieuw de prestigieuze Nederlandse Michelinsterren uitgereikt. Dinsdag draait het om de Belgische exposanten en bezoekers. Op de tweede beursdag kan je gebruikmaken van het busvervoer richting Maastricht, met op- en afstapplaatsen aan de stations van Hasselt en Genk. Een nieuw initiatief dat erg in de smaak valt bij Horeca Limburg. “Op zo’n horecabeurs zijn er genoeg drankgelegenheden waar je wijn kan proeven of bier kan degusteren. Alcohol en rijden gaat niet samen. Vandaar het idee om bussen in te leggen die vertrekken aan de stations van de twee grootste steden in Belgisch Limburg, zodat iedereen vervolgens weer kan doorreizen met andere bus- of treinverbindingen.

De horecabeurs BBB Maastricht vindt plaats van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2025 in het MECC Maastricht. De beurs is gratis toegankelijk voor horecaondernemers en medewerkers. Meer info en registratie vind je op www.bbbmaastricht.nl

Wie op dinsdag gebruik wil maken van het busvervoer, kan hiervoor reserveren via https://gotomaastricht.eu/bbb-2025/