Thomas Locus sluit Brasserie
Thomas Locus sluit Brasserie Julie om zijn culinair signatuur te zetten op de
keuken van Agnes. Na acht mooie jaren sluit Brasserie Julie op 21 september 2025 de deuren. Chef en eigenaar Thomas Locus kiest resoluut voor een nieuw hoofdstuk: op 6 oktober opent hij de vernieuwde deuren van restaurant Agnes in Sint-Martens-Bodegem, waar hij zelf achter het fornuis zal staan. Restaurant Agnes zal tijdelijk gesloten zijn tussen 19 juli en 5 oktober 2025.
De beslissing is weloverwogen
De beslissing om Brasserie Julie te sluiten is weloverwogen: “Ik voelde het kriebelen om terug dichter bij mezelf te komen, letterlijk en figuurlijk. Agnes bevindt zich in de oude pastorij van Sint-MartensBodegem. Een unieke locatie waar ik enkele jaren terug mijn hart aan verloor, en heb het volledig naar mijn smaak laten verbouwen. Het voelt
nu aan als thuiskomen.”, aldus Thomas Locus.
Een intiemere totaalbeleving
De naam Agnes (vernoemd naar de moeder van Thomas Locus) blijft behouden, maar het concept krijgt een nieuwe culinaire aanpak. De huidige formule van foodsharing maakt plaats voor signatuurgerechten van de chef, gebracht in verschillende formules.
De wijnbeleving – altijd al een sterkte van het huis – krijgt nog meer aandacht. Het interieur blijft behouden, al komt er meer nadruk op kunst en op een intiemere totaalbeleving.
Brasserie Julie
De locatie van Brasserie Julie – voorheen ook Bistro Margaux – heeft een rijk verleden: beide restaurants werden bekroond met een Michelinster. Brasserie Julie werd bovendien uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar. Dit pand zal een nieuwe hospitality bestemming krijgen. Meer details hierover worden later bekendgemaakt.
Foto’s: Thomas Locus