...

Buren van de Brandweer, ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’

Buren van de Brandweer stelt nieuwe single voor

Buren van de Brandweer, ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’. Met ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’  brengt Buren van de Brandweer een eerbetoon aan Armand. De basis van hun nieuwe single ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’  zocht en vond het ontvlambare partycollectief Buren van de Brandweer in de rijke muziekgeschiedenis van Armand, de Eindhovense protestzanger die in 2015 overleed. Bij het grote publiek was hij vooral bekend van zijn klassieker ‘Ben Ik Te Min’, een nummer waarmee hij in 1967 een hit scoorde in Nederland en Vlaanderen. Samen met het b-kantje ‘De Plantagewerker’ bracht Armand zes jaar later ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’ uit.

Buren van de Brandweer, 'Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes'

 Laïs-klassieker ’t Smidje’

Ruim veertig jaar later krijgt het muzikale pareltje van de man die destijds deeluitmaakte van de hippiegeneratie een nieuwe, dansbare versie dankzij Buren van de Brandweer. Het Pyromania collectief, bekend van de hits ‘Vroeg Pieken’‘Lekker Pik’ en hun succesvolle remix van de Laïs-klassieker’t Smidje, is klaar om de komende weken met hun ‘Volgetankte Mercedes’ stevig te knallen op de podia. “In eigen land zijn bijvoorbeeld Dreamvillage, Decibel, Defqon en Zwarte Cross hoogtepunten waar we naar uitkijken, maar in augustus staan we bij jullie op het populaire Kamping Kitsch Club.

Vlamingen houden van feestjes

De beelden die we ondertussen van eerdere edities voorbij zagen komen op sociale media doen ons nu al uitkijken naar dit optreden. Dat wordt in Vlaanderen deze zomer het grootste qua publiek dat we bereiken. Wij vinden het hartstikke fijn dat we bij jullie de afgelopen jaren ook een stevige fanbasis hebben opgebouwd. Overal waar we komen is het feest hé (lacht). Vlamingen houden van feestjes en daar is de muziek van Buren van de Brandweer uiterst geschikt voor. We kunnen haast niet wachten om de reacties te zien en te voelen als we dadelijk ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’ door de boxen knallen. Let op, dat is zo’n heerlijk liedje dat het deze zomer misschien wel eens kan verrassen”, klinkt het bij de partyband.

De nieuwe single ‘Vrijheid Is Een Volgetankte Mercedes’ van Buren van de Brandweer is digitaal beschikbaar