...

Trappenloop in het stadion van Anderlecht

Trappenloop ten voordele onderzoek Parkinson

Trappenloop door en in het stadion van Anderlecht ten voordele van het onderzoek tegen de ziekte van Parkinson. België telt naar schatting zo’n 40.000 parkinsonpatiënten. Tien procent daarvan krijgt de diagnose vóór zijn dertigste. Tegen 2020 zou ons land 130.000 kunnen tellen als er niet snel een behandeling wordt gevonden. Om de ziekte van Parkinson en de dringende nood aan een behandeling in de kijker te zetten organiseert vzw Stop Parkinson komende zondag 23 juni de eerste Trappenloop in het stadion van RSC Anderlecht.

Het voetbalstadion van RSC Anderlecht

Vanaf 14:00 uur kan iedereen – jong en oud, sportief en minder sportief – de tribunes van het voetbalstadion van RSC Anderlecht bestormen en zich meten aan wereldrecordhouders trappenlopen, de Vlamingen Kevin Eulaerts en Rik Goris.  Zangers Günther Neefs en Charles van Domburg sluiten af met een optreden. Alle lopende deelnemers aan de Trappenloop maken kans om 2 x 2 VIP plaatsen te winnen in de luxe loge. Deelnemers (20 EUR per individuele deelname) kunnen zich inschrijven op stopparkinson.be/trappenloop, supporters genieten van een gratis inkom.

40.000 patiënten in België

In België wordt het aantal mensen met parkinson geschat op 40.000. Dit aantal zou tegen 2040 verdrievoudigen. Vandaag bestaat nog geen behandeling die de ziekte stopt, afremt of voorkomt. Er is dus grote nood aan meer onderzoek naar een behandeling die de ziekte kan stoppen.

Ivo de Bisschop, voorzitter Stop Parkinson

“Er is helaas nog geen genezing, maar met voldoende fondsen kan er, volgens wetenschappers, binnen 5 tot 10 jaar een behandeling komen. We hebben Stop Parkinson opgericht om onderzoek te bevorderen en een toekomst te creëren waarin Parkinson niet langer levens beperkt.”

Trappenloop Ivo de Bisschop

 

(c) Bart Borgerhoff

Ivo Zelf parkingsonpatiënt

“Met de Trappenloop willen we de ziekte van Parkinson ook in de kijker zetten, want het is onaanvaardbaar dat deze veel voorkomende ziekte, die zowel jong als oud treft, zo weinig prioriteit krijgt. We hopen met onze actie dus niet alleen fondsen te werven, maar ook de aandacht te verhogen voor meer onderzoek”

Eén stadion, drie parcours

Iedereen kan deelnemen aan de Trappenloop, sportief of niet! Je kiest uit het lichte parcours van 15 minuten, het gemiddelde parcours (30 minuten) of het stevige parcours (45 minuten). Elke route geeft de deelnemer een unieke kijk in de (ere)tribunes, VIP loges, VIP bar en het grasveld. De eerste deelnemers starten om 14:30 uur. Na de prijsuitreiking om 16 uur trakteren Günther Neefs en Charles van Domburg deelnemers en supporters nog op een optreden.

 

Praktisch

  • Datum: zondag, 23 juni 2024 vanaf 14:30 uur (deuren open vanaf 14:00 uur)
  • Locatie: Voetbalstadion RSC Anderlecht, Théo Verbeecklaan 2, 1070 Anderlecht
  • Informatie, inschrijven en doneren: be/trappenloop

 

Voor meer informatie, interviews of mediaverzoeken, neem contact op met: Olivier Trop

olivier@stopparkinson.be, +32 486 510 419