...

Master Class”, over het leven van Maria Callas, weet het premièrepubliek te raken.

Master Class, het leven van Maria Callas

“Master Class”, over het leven van Maria Callas, het premièrepubliek te raken. Zaterdagavond (8juni) vond de langverwachte première van “Master Class” plaats in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. InTeam Producties bracht deze meeslepende muziektheaterproductie voor een enthousiast en ontroerd publiek, dat werd meegevoerd in de wereld van de legendarische Maria Callas.

Master Class Maria Callas

Brecht Callewaert

Onder de regie van Niels de Valk schitterde Brecht Callewaert in de rol van Maria Callas. Zijn vertolking was indrukwekkend en wist de complexiteit en emotionele diepgang van de operadiva perfect te vangen. De cast, bestaande uit Maud Hanssens, Morann De Langhe, Bjorn Geudens en Bas Bossaerts, leverde stuk voor stuk krachtige en geloofwaardige performances, die het publiek ademloos achterlieten.

Master Class Brecht Callewaert

Charles Vanden Broucke

De muzikale begeleiding door Charles Vanden Broucke op de piano, gecombineerd met de prachtige zang op muziek van Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Vincenzo Bellini, zorgde voor een onvergetelijke avond. Het publiek werd getrakteerd op een ware levensles die zowel ontroerend als inspirerend was.

Master Class Maria Callas Maud Hanssens, Morann De Langhe met Charles Vanden Broucke

Het verhaal van Maria Callas

“Master Class” vertelt het verhaal van Maria Callas aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek heeft gelaten. Tijdens een masterclass voor jonge zangers plaatst ze zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling en inspireert ze haar studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – om de aria van hun leven te zingen, terwijl ze zelf wegzinkt in herinneringen. De scherpe, som humoristische en soms meedogenloze opmerkingen van Callas werden door Callewaert met verve gebracht, en zorgden voor zowel lachsalvo’s als diepe ontroering.

Master Class Maria Callas Maud Hanssens, Morann De Langhe gevouwen handen

Priscilla, Queen of the Desert

Na het grote succes van “Priscilla, Queen of the Desert” heeft InTeam Producties wederom bewezen meester te zijn in het brengen van meeslepende en ontroerende voorstellingen. “Master Class” is een must-see voor liefhebbers van theater en opera, en is één van de hoogtepunten van het theaterseizoen. “Master Class” is nog te zien tot 23 juni in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. Zorg dat u deze unieke kans niet mist om een van de meest fascinerende figuren uit de operageschiedenis te ontmoeten in een productie die de essentie van kunst en emotie belichaamt.

Master Class Maria Callas Maud Hanssens, Morann De Langhe

Foto’s: InTeam Producties.