...

INTEAM PRODUCTIES introduceert volledige cast

INTEAM PRODUCTIES produceert Master Class

INTEAM PRODUCTIES introduceert volledige cast “Master Class in nieuwe trailer. Voorstelling over de legendarische  krijgt vorm – vanaf 7 juni in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater. De voorstelling rond de legendarische operadiva Maria Callas krijgt alsmaar meer vorm. Deze keer stelt INTEAM PRODUCTIES de cast voor aan de hand van een nieuwe trailer (zie einde artikel).

 Inteam Producties Master

INTEAM PRODUCTIES met Niels de Valk (regisseur)

Producent Niels de Valk is regisseur van dienst. Brecht Callewaert vertolkt de rol van de operalegende die in deze voorstelling centraal staat. In de trailer worden Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe in hun rol geïntroduceerd. ‘Maria Callas’ is te zien in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater vanaf 7 juni.

Charles Vanden Broucke speelt pianist ‘Emmanuel (Manny) Weinstock’ en begeleidt deze ‘master class’. Zelf studeerde hij piano aan het Conservatorium van Gent en was hij actief als MD en pianist in verschillende musicalproducties (momenteel in die laatste functie in ‘Jesus Christ Superstar’). Bij InTeam’s ‘Priscilla, Queen of the Desert’ stond hij aan het hoofd van het orkest.

Inteam Producties Charles Vanden Broucke

Bas Bossaerts rondt zijn opleiding Theater- en Filmwetenschap aan de UA momenteel af. Hij deed zijn stages voor InTeam en de Proefkonijnen en stond zelf in een aantal musicalproducties, waaronder DeepBridges ‘Ridders van de Ronde Tafel’. In Master Class speelt hij de rol van ‘stagehand’.

Inteam Producties Bas Bossaerts

Maud Hanssens vertolkt de rol van ‘Sophie De Palma’, een goedlachse sopraan. Maud studeerde Musical aan het Brusselse Conservatorium en speelde in diverse producties zoals ‘The Sound of Music’ en ‘Blood Brothers’ (Festival Bruxellons) en InTeam’s ‘Priscilla, Queen of the Desert’.

Inteam Producties Maud hanssens

Bjorn Geudens, fris afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool, richting Muziektheater werkt momenteel voor Theater Krefeld und Mönchengladbach in Duitsland. In ‘Master Class’ maakt hij zijn professioneel Vlaams scènedebuut, als de flamboyante ‘Anthony Candolino’.

Inteam Producties Bjorn Geudens

Morann De Langhe speelt sopraan ‘Sharon Graham’. Morann is klassiek sopraan en actrice, ze studeerde recent af van de Fontys Hogeschool richting Klassieke Muziek. Ze zong in verschillende opera’s en concerten in Nederland, België en Engeland. Momenteel zingt ze diverse concerten in opdracht van De Nationale Operette (NL).

Inteam Producties Morann De Langhe

In dit muziektheatervuurwerk wordt operadiva MARIA CALLAS terug tot leven gewekt. 

Aan het einde van haar carrière, wanneer haar stem haar in de steek gelaten heeft en ze zelf haast niet meer kan zingen, geeft ze in New York een masterclass aan jonge zangers. Ze plaatst zichzelf opnieuw in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze de studenten – ‘haar slachtoffers’ zoals ze hen noemt – overhaalt, aanspoort en inspireert om de aria van hun leven te zingen terwijl ze zelf wegglijdt in herinneringen. Ze preekt vol passie over muziek. Ze sabelt haar leerlingen genadeloos neer en vertelt vooral over haar eigen twijfels en verlangen naar liefde.

Haar jonge jaren als lelijk eendje.

Ze sleept het publiek mee naar haar jonge jaren als lelijk eendje, ze haalt uit in haar felle haat tegen haar rivalen en de meedogenloze pers die haar eerste optredens afkraakte. We herbeleven haar triomfdagen bij La Scala, haar huwelijk met Meneghini en haar grote gedoemde liefde voor Aristoteles Onassis. Callas’ emotionele explosies, haar bijtende en verrassend scherpe humor, haar duizelingwekkende theatraliteit culmineren in een quasi monoloog over opofferingen in naam van de kunst, die de genialiteit van La Divina maar ook de kwetsbaarheid van deze omstreden figuur blootlegt.

Inteam Producties Brecht Callewaert

Tenslotte kruipt Brecht Callewaert in de huid van Maria Callas. Brecht speelde recent nog de transvrouw Bernadette in ‘Priscilla, Queen of the Desert’. Nu brengt hij vooral een integere benadering, met de nadruk op het ‘fenomeen’ Callas.

MARIA CALLAS – ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS

Met live pianomuziek van o.a. Verdi, Puccini en Bellini.
Regie: Niels de Valk
Met: Brecht Callewaert, Charles Vanden Broucke, Bas Bossaerts, Maud Hanssens, Bjorn Geudens en Morann De Langhe.
Muzikale Leiding: Charles Vanden Broucke
Vocal coaching: Pascale Deturck
Foto affiche: Marc Drofmans
Portretten: Steven Hendrix
Vanaf 7 juni in Zwarte Zaal, Fakkeltheater
Tickets via www.fakkeltheater.be.