...

“Marlene” terug naar het Fakkeltheater

Marlene Dietrich

“Marlene” de legendarische voorstelling keert na 18 jaar terug naar het Fakkeltheater. De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke komt naar Antwerpen. Het muziektheaterstuk over legende , de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour, is op 4 en 5 mei 2024 te zien in het Fakkeltheater. De voorstelling  van Pam Gems keert na 18 jaar terug naar de Rode Zaal.

Marlene

Nederlandstalige versie van “Marlene”

In 2006 speelde Leah Thys de rol  ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Fakkeltheater. Sven Ratzke brengt de Nederlandstalige versie . De liedjes worden gezongen in het Duits en Engels. Deze voorstelling ging onlangs met veel succes in première in het Renaissance Theater te Berlijn. De voorstelling toert momenteel door Nederland en het Fakkeltheater krijgt de Belgische première.

Marlene (0)

Het icoon Marlene Dietrich

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijk in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Marlene (1)

Sven Ratzke

Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling “Where are we now” over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Internationale topproductie

Coproducent van “Marlene” is het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.

De pers over “Marlene”
“One of the best cabaret performers of his generation.”
Time Out, NYC ☆☆☆☆☆

“A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.”
New York Times

PRAKTISCHE INFO -MARLENE – Sven Ratzke

MARLENE – Sven Ratzke
Tekst van Pam Gems & Connie Palmen
Regie door Guntbert Warns
Kostuums van Ian Griffiths
Met Sven Ratzke, Julia Herfst & Jetse de Jong

4 mei 2024 om 20u00
5 mei 2024 om 15u00
Rode Zaal, Fakkeltheater – Antwerpen

Tickets: € 32,00
070 246 036 – www.fakkeltheater.be

WEBSITE
www.sven-ratzke.com