...

Christoff, ‘Terug Bij Mij’ (Lucca VD Remix)

Christoff met Terug Bij Mij

Christoff, ‘Terug Bij Mij’ (Lucca VD Remix). Met een 3de plek als ‘best verkopende Vlaamse album’ scoorde Christoff vorig jaar met zijn studioalbum ‘Dit Ben Ik’. De eerste full-cd in 7 jaar, op zijn eigen muzieklabel, was een voltreffer met o.a. de succesvolle titelsong ‘Dit Ben Ik’, maar ook ‘Stop’, ‘Als Je Bij Me Bent’ en ‘Het Licht Uitdoen’, dat met ruim 150.000 Spotify-streams tot nu toe de best scorende song is van het album. Wat dat laatste betreft, kan daar met de nieuwe single ‘Terug Bij Mij’ wel eens verandering in komen, want niemand minder dan de 15-jarige dj en producer Lucca van Damme nam de track onder handen en zorgde voor een actuele, pompende remix. Lucca is de zoon van sterrenchef en meester-patissier Roger van Damme, één van Christoff’s beste vrienden. “Ik heb zelf op jonge leeftijd mooie kansen gekregen in de muziekindustrie, dus doe graag hetzelfde terug. Lucca is niet alleen een fijne kerel, maar ook een heel groot talent.

Christoff Terug Bij Mij

Remixer en producer

Net als zijn ouders ben ik er zeker van dat hij het nog ver gaat schoppen. Niet alleen achter de draaitafels, maar ook als remixer en producer voel je dat hij alles in zich heeft om een hele grote te worden. Ik ben blij dat hij het zag zitten om een remix te maken van mijn zomersingle ‘Terug Bij Mij’, een versie die een perfecte aanvulling is en meerwaarde op de albumtrack”, zegt Christoff, die op zaterdag 9 november met ‘Christoff 3.0 XXL’ meer dan 30 jaar carrière viert in de Antwerpse Lotto Arena. Sinds zijn 6de speelt hij al piano. Later werd hij dj en vanaf het eerste middelbaar begon hij zelf muziek te producer. Ondertussen is de nog maar 15-jarige Lucca van Damme klaar om opnieuw op het podium van Tomorrowland te schitteren als dj. Met de steun de Tomorrowland Academy, waar hij volop lessen volgt, voel je dat dit wel eens een grote dj en producer kan worden.

Twee keer op Tomorrowland

Net als Dimitri Vegas en Like MikeArmin van Buuren en David Guetta, allemaal mensen waar Lucca naar opkijkt, heeft hij gigantisch veel talent om het waar te maken. Met twee voetjes op de grond, net als zijn mama en papa Roger van Damme, de bekende patissier, bekijkt Lucca het allemaal heel nuchter. “De examens staan voor de deur, dus daar ligt de komende tijd de focus op. Ik ben uiteraard blij met alle mooie kansen die ik krijg. In de zomer speel ik terug twee keer op Tomorrowland. Ik ben al een tijdje bezig met de voorbereidingen, want het moet goed zijn hé. Verder focus ik mij op voornamelijk het Engelstalige repertoire. Eigen songs is de volgende stap, want ik wil graag een internationale carrière uitbouwen als dj en producer. Met alle respect voor mijn vader, maar de keuken is minder mijn ding. Ik mix liever de songs en de beats, dan ben ik helemaal in mijn sas”, zegt de student economische wetenschappen glimlachend.

Christoff en Lucca van Damme

Vriendschap

Aan de basis van deze knallende Lucca VD-remix ligt een mooie vriendschap met Lucca zijn papa Roger. Als een terecht trotse vader sprak hij over de muziek waarmee Lucca bezig is. We werden aan elkaar voorgesteld en toen ik hoorde wat hij op zo’n jonge leeftijd al maakte was ik helemaal overdonderd. Ongelofelijk. Geloof me, het is echt heel straf als je op zo’n jonge leeftijd al zo’n knappe, internationale producties kan maken. Omdat ik vroeger zelf ook heel wat kansen kreeg op jonge leeftijd, vind ik fijn om hetzelfde voor anderen te doen. Toen ik Lucca de vraag stelde of hij het zag zitten om een remix te maken van ‘Terug Bij Mij’, mijn zomersingle, was hij meteen enthousiast. Ook al heeft hij zelf als dj en producer andere ambities, ik ben blij dat hij de uitdaging aanging en terugkwam met een sublieme ‘Terug Bij Mij’-remix. Als ik hem opzet, krijg ik nog steeds kippenvel, nét omdat het zo straf is wat hij met die song deed.

Schlagerdance

Voor mij past die remix in de ‘schlagerdance’, een genre dat boomt in de landen rondom ons, met dat verschil dat ‘schlager’ er staat voor ‘een populaire hit’, iets wat misschien wel kan gebeuren met deze track. Door het samenbrengen van mijn nummer met de verschillende elementen uit de elektronische dancemuziek, ontstond deze bijzondere remix. Mijn vrienden hebben het eindresultaat al gehoord waarmee we ze hebben omvergeblazen (lacht). Ik zweer het u, die stonden allemaal te shaken op de beats van Lucca. Van een 15-jarige verwacht je zoiets niets, maar Lucca is dan ook een speciale. Je voelt aan alles dat hij het in zich heeft om een later een grote te worden. Zowel achter de draaitafels, ik zag hem al een paar keer bezig, als achter de studioknoppen heeft hij het allemaal in z’n vingers. Heel straf, maar zo blij mee!”, zegt Christoff.

Lotto Arena

Met de Lucca VD-remix van ‘Terug Bij Mij’ komt meteen ook het laatste nummer uit Christoff z’n recentste studioalbum ‘Dit Ben Ik’ uit als dé zomersingle voor Christoff. Hiermee warmt de populaire Oost-Vlaming zich op voor zaterdag 9 november 2024, het moment waarop hij ‘Christoff 3.0 XXL’ viert in de Lotto Arena. “Dat feest wordt de apotheose van meer dan dertig jaar carrière. Dit wordt een jubileumconcert dat mensen niet mogen missen! De Lucca VD-remix van Christoff zijn nieuwe single ‘Terug Bij Mij’ is nu digitaal beschikbaar.