...

Ivann Vermeer: “Goede begeleiding bij haartransplantaties in Turkije

Ivann Vermeer

Ivann Vermeer: “Goede begeleiding bij haartransplantaties in Turkije is cruciaal” Turkije is niet alleen een populaire vakantiebestemming, ook het medische toerisme zit er al jaren in de lift. Vraag maar aan de 42-jarige Antwerpenaar Ivann Vermeer die al 10 jaar de man is achter Esthetic Airlines, een bedrijf dat in Turkije mensen helpt met esthetische ingrepen en gespecialiseerd is in haartransplantaties. “We hebben ondertussen al meer dan 5000 Vlamingen gelukkig gemaakt met een haartransplantatie in Turkije, waar we samenwerken met een gespecialiseerd topteam.

Ivann Vermeer gevouwen handen

Wout Bru en Peter Van Asbroeck

Sterrenchef Wout Bru is zonder twijfel de bekendste naam. Recent hebben we nog acteur Peter Van Asbroeck (Milo) gestuurd, bij wie we binnenkort het resultaat gaan zien van de ingreep”, zegt Ivann Vermeer, die ook waarschuwt voor de gevaren. “In Istanbul kan je terecht in 1500 haartransplantatieklinieken, waarvan er 80 % illegaal opereren en dan heb ik het nog niet over de nazorg. Bij ons start alles met een intake gesprek. Wij begeleiden de mensen op hun reis, ook ter plaatse en voorzien een uitgebreide nazorg. Hiervoor werken we samen met professor Vandenbroucke van de Angelus Clinic, een Belgische arts. Hierin zijn we uniek, maar mensen vergeten vaak dat een haartransplantatie ook een operatie is de nazorg vraagt, waardoor je infectiegevaar kan vermijden. Datzelfde is van toepassing op tandheelkunde.

Peter Van Asbroeck

Esthetic Airlines

Ook daar werken we om diezelfde redenen samen met Belgische tandartsen voor de nazorg. In Turkije zijn haartransplantaties, inclusief de vluchten en het verblijf, goedkoper dan in België, maar je moet je vooraf goed laten informeren. Wat zit er in de overeenkomst en wie zijn de mensen achter het bedrijf waarmee je samenwerkt? De kleine lettertjes van een overeenkomst kunnen grote gevolgen hebben. Naast de ingreep zelf, is dus ook de nazorg cruciaal in functie van het herstel en het gewenste eindresultaat. Dat zijn zaken waar wij veel aandacht aan schenken en die echt belangrijk zijn”, zegt Ivann Vermeer, de man die vorig jaar nog de 6-delige, succesvolle podcast ‘From Here to Hair’ lanceerde, waarin hij een blik gunde achter de schermen van Esthetic Airlines.