...

Ivann Vermeer met George Michael tribute show

Ivann Vermeer in Antwerpen

Ivann Vermeer met ultieme George Michael tribute show ‘Freedom Forever’ naar de Lotto Arena. Een carrière voornamelijk in de schaduw van anderen, die sinds 2018 een onzekere wending nam, maar al snel nationale en internationale erkenning bracht als ‘look-a-like-lead’-zanger van de George Michael tribute show ‘The Edge of Heaven Tour’, leidt Antwerpenaar Ivann Vermeer in 2024 naar de Lotto Arena. Op 10 november realiseert hij daar zijn lang gekoesterde droom en zal Ivann als frontman zijn grote idool eren tijdens ‘Freedom Forever’, een uitzonderlijke hommage aan het fenomenale oeuvre van George Michael. ‘Faith’, ‘Father Figure’, ‘I’m Your Man’, ‘Wake Me Up Before You Go-GO’, ‘Careless Whisper’, ‘Outside’, ‘Freedom’, ‘The Edge Of Heaven’, ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’,…ondersteund door een ijzersterke liveband en fantastische backing vocals zal Ivann al de onsterfelijke hits van George Michael en Wham! doen herleven. Tickets voor de nostalgische, unieke concertavond ‘Freedom Forever’ in de Antwerpse Lotto Arena, zijn nu te koop via ticketkopen.eu.

Ivann Vermeer A Tribute To Grorge Michael

 

Minutenlange staande ovatie

De zangcarrière van Ivann Vermeer (42), geboren en getogen in Boom en woonachtig in het centrum van Antwerpen, was er tot 2018 vooral ééntje ten dienste van anderen. Als backing vocalist stond hij op tal van podia in binnen- en buitenland. Hij ondersteunde met zijn fenomenale stem ook al meerdere grote namen uit de muziekgeschiedenis, zoals Lionel Richie, Rob de Nijs en Paul Young. In 2018 trad Ivann echter zelf op de voorgrond en dat als ‘look-a-like-lead’-zanger van ‘A Tribute To George Michael – The Edge Of Heaven Tour’. Na afloop van de wereldpremière in Stadsschouwburg Antwerpen werden Ivann, de fantastische backing vocals en de ijzersterke liveband onder leiding van drummer/percussionist en creatief brein achter de show Kurt Lelièvre, met een dubbele bis en een minutenlange staande ovatie uitgezwaaid. “Amazing”, “Incredible” en “Buiten categorie”, ook de nationale en internationale George Michael-fanclubs sparen sindsdien hun lof niet voor de indrukwekkende show en vocale prestaties van Ivann als George Michael.

Onderbroken door corona

Met zijn George Michael-avontuur, waarmee hij in het onbekende trad en dat kort na de start ook nog eens abrupt onderbroken werd door corona, verlegt Ivann niet alleen zijn grenzen, hij doorbreekt ze ook letterlijk. Op 17 november jongstleden speelden Ivann en zijn kompanen Play Zuid werkelijk plat en het uitzinnige publiek deed de Antwerpse eventlocatie op z’n grondvesten daveren. Ook een buitenlandse concertorganisator was bevoorrecht getuige van dat onwaarschijnlijke feestje en besliste on the spot om in 2024, mét deze indrukwekkende Belgische ploeg, een grote George Michael tribute tour te doen in Nederland. Alsof dat nog niet genoeg is, volgt in november 2024 nog eens de absolute apotheose van deze nieuwe ‘Freedom Forever’-tour in eigen land. Op 10 november trekt Ivann Vermeer met ‘Freedom Forever’ naar de Lotto Arena in Antwerpen. De realisatie van een lang gekoesterde droom en een thuismatch waar hij nu al naar uitkijkt.

‘Freedom Forever’: internationale tour en Lotto Arena!

“Ik kan het eigenlijk nog altijd niet geloven. Eerst kreeg ik te horen dat we in Nederland mochten gaan touren met de nieuwe show ‘Freedom Forever’ en dan kwam het nieuws van de Lotto Arena er nog eens bovenop. Dat laatste is voor mij als Antwerpenaar echt wel bijzonder. Ik heb er al wel gestaan, maar dan als backing vocal bij o.a. Lionel Richie en Rob de Nijs, en ook een keertje als special guest in 2019 bij het concert van de Nederlandse Glennis Grace, als George Michael trouwens. Dat ik het nu als frontman van onze eigen George Michael tribute mag doen, dat overtreft mijn wildste dromen. Kurt Lelièvre, drummer/percussionist en creatief brein achter het concept, en ik hebben jarenlang gewerkt en gesleuteld aan de show. We willen niet de zoveelste George Michael tribute show zijn, maar de mensen een unieke avond bezorgen, een respectvolle viering van de onwaarschijnlijke artiest die George was. ‘Freedom Forever’ wordt onze ultieme hommage aan hem en de Lotto Arena de apotheose daarvan. Nooit verwacht, wel gehoopt dat we dit ooit zouden kunnen doen en je ziet…you gotta have faith!”