...

Tributefestival Pinopop gaat voor 10.000 bezoekers

Tributefestival Pinopop

Tributefestival Pinopop gaat voor 10.000 bezoekers. Uit de hand gelopen grap van Lommelse vrienden-ondernemers groeit uit tot grootste outdoor tributefestival van België! Wat na een weddenschap begon als een meer dan uit de kluiten gewassen tuinfeest in 2021, groeide in enkele jaren uit tot het grootste outdoor tributefestival van België. De Lommelse vrienden-ondernemers en organisatoren van Pinopop, Karl Berghmans en Pascal Faes, hopen op 10 en 11 augustus 2024 in totaal 10.000 fans van de betere rock te mogen begroeten op de 4de editie van hun gratis festival. Met op de affiche fantastische tributebands van absolute legends als o.a. ZZ Top, AC/DC, Van Halen, The Cure, TC Matic, The Prodigy , Phil Collins, Queen en reeds 5000 verkochte tickets, belooft het op 10 en 11 augustus nu al een stevig feestje te worden op de festivalweide van Kristalpark Lommel.

Tributefestival

De betere rock

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus kunnen liefhebbers van de betere rock hun hartje weer meer dan ophalen tijdens het gratis tributefestival Pinopop op de festivalweide van Kristalpark Lommel. Na een eerste editie in de zomer van 2021 die een kleine duizend bezoekers naar de weide achter garage Peppino op de Lommelse Molsekiezel trok, de groei naar een tweedaags festival met zowat 1500 muziekliefhebbers per dag en de daaraan gekoppelde verhuis naar Kristalpark Lommel in 2022, wist Pinopop vorige zomer zowat 6000 festivalgangers te bekoren. Voor de komende 4deeditie  gaan de Lommelse vrienden-ondernemers en organisatoren van Pinopop, geboren en getogen Lommelaar Karl Berghmans (eigenaar/zaakvoerder van garage Peppino op de Molsekiezel) en mede-Lommelaar Pascal Faes, die samen met zijn vrouw het Lommelse verhuurbedrijf De Feesttafel runt, voor een nieuwe mijlpaal en hopen de kaap van in totaal 10.000 bezoekers te kunnen ronden. Of hoe een weddenschap onder vrienden, na de nodige drankjes, een beetje uit de hand kon lopen…Tickets & info: www.pinopop.be.

Tributefestival (0)

 

Pinopop is eigenlijk een wat uit de hand gelopen grap”, steekt medeorganisator Pascal Faes van wal. “Karl had een weddenschap gewonnen van de gitarist van de Rammstein tributeband Bückstabü en als tegenprestatie moesten zij dan in de tuin van Karl optreden.” “Ik contacteerde mijn goede vriend Pascal, die met De Feesttafel natuurlijk de nodige ervaring heeft met allerhande events, en wij zouden dat optreden dan wel eens samen gaan regelen”, valt partner in crime Karl in. “We spraken regelmatig af, vaak met de nodige drankjes erbij, wat onze plannen natuurlijk grootser en grootser maakte (lacht). Voor we het wisten zaten we rond de tafel met de Stad Lommel, allerhande veiligheidsdiensten en productiebedrijven…en zo geschiedde, Pinopop was geboren”, blikken Karl en Pascal geamuseerd terug op de ontstaansgeschiedenis.

Tributefestival

Foto’s: House Of Entertainment.