...

Esther de Jong (feat. Kaspar) – ‘Eindstation’

Esther de Jong met “Eindstation”

Esther de Jong brengt haar “Eindstation” naar België. ‘Eindstation’, uitgebracht door Excelsior Recordings, verschijnt er een nieuwe single van Esther de Jong, de Nederlandse die vorig jaar debuteerde met het album ‘Even over leven’. Ter ondersteuning van haar nieuwe single komt Esther samen met haar kompaan Esker van de Werken volgende week naar België voor vijf optredens, inclusief een voorprogramma voor Raymond van het Groenewoud en een instore in Hasselt. “’Eindstation’ gaat over de relatie waar ik in zat en die wat mij betreft aan zijn einde was gekomen. In het nummer kijk ik terug op de tijd die we samen hebben gehad en hoe we voor mijn gevoel hebben geprobeerd om het nog in goede banen te leiden.

Esther De Jong Feat. Kaspar Eindstation

Een lichtelijk pessimistische kijk op de relatie

Wat ik mij binnen het lied ook afvraag is of we onszelf al een tijdje voor de gek hebben gehouden door steeds maar proberen een richting aan te wijzen en te hopen dat het dan nu goed zou gaan. Het is een lichtelijk pessimistische kijk op de relatie, hoewel het ook inziet dat er mooie momenten zijn geweest. In het lied wordt een relatie beschreven als een reis die je samen maakt. En deze reis is bijna bij zijn eindstation”, zegt Esther de Jong over haar nieuwe single, een nummer dat tot stand kwam in samenwerking met Kaspar (Wiebe Kaspers) en geproduceerd werd door Frans Hagenaars in zijn Amsterdamse muziekstudio.

Vlaanderen

Vanaf aanstaande donderdag 16 mei 2024 kan je Esther de Jong aan het werk zien in Vlaanderen. Samen met haar kompaan Esker van de Werken trapt ze af in Kaffee Claude (Haacht). Op vrijdag 17 mei 2024 staat Esther in de Bloesembar van Sint-Truiden. Op zaterdag 18 mei 2024verzorgt ze het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud voor hij aan zijn Kampvuurconcert begint aan het Kasteel van Horst (Holsbeek). Diezelfde zaterdag verzorgt ze in Hasselt ook een signeersessie bij Just For The Record. Op zondag 19 mei 2024 speelt ze in Café ‘t Loze Vissertje in Rupelmonde en haar tournee eindigt op maandag 20 mei 2024 in het Webbekomse Stamineeke.

De nieuwe single ‘Eindstation’ van Esther de Jong verscheen op Excelsior Recordings en is nu digitaal beschikbaar.