...

Flower Power -editie lokt 35.000 Schlagerfestival-fans naar Hasseltse Trixxo Arena

Flower Power -editie lokt 35.000 Schlagerfestival-fans

Flower Power -editie lokt 35.000 Schlagerfestival-fans naar Hasseltse Trixxo Arena op vrijdagavond. Liefhebbers van de betere meezingers kunnen dit weekend terecht in de Hasseltse Trixxo Arena, waar Het Schlagerfestival opnieuw groots uitpakt met een kleurrijke ‘Flower Power’-editie. Gastheer Kürt Rogiers, goed voor 4 kledingwissels verwelkomt samen met de 11-koppige liveband vaste waarden zoals De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay, Christoff, Garry Hagger en publiekslieveling Sam Gooris. Dit jaar debuteren het populaire duo Bram & Lennert, feestorkaan Jettie Pallettie en de net op tijd herstelde Raf Van Brussel. Deze laatste lag de afgelopen dagen nog in het ziekenhuis. “Van dagen in een klein kamertje naar een podium met 35.000 mensen, het is eens wat anders, maar het doet ontzettend deugd,” zei Raf Van Brussel zichtbaar geëmotioneerd na de eerste concertavond. Nu kan je nog de allerlaatste tickets bestellen voor de zondagnamiddagvoorstelling.

Volgend jaar Laura Lynn, Willy Sommers en Jan Smit

Volgend jaar zijn Laura Lynn, Willy Sommers en Jan Smit van de partij op Het Schlagerfestival 2025, dat plaatsvindt op de zaterdagavonden 29 maart en 5 april en zondagnamiddag 30 maart 2025. Met o.a. een kamelenrace, een unieke foto tussen de Schlagerfestival-sterren en de Hasseltse sfeerband Toeternietoe, pakken de organisatoren van Het Schlagerfestival dit weekend weer eens stevig uit in de Hasseltse Trixxo Arena. Net als de voorbije jaren is met ruim 35.000 bezoekers op de drie weekenddagen ook deze ‘Flower Power’-editie weer een voltreffer. “Het was een uitdaging, maar we zijn ongelofelijk blij dat onze oproep om verkleed te komen jaar in het thema jaar na jaar meer bijval krijgt. Als je kijkt naar het kleurrijke gezelschap in de zaal en ons podium, levert dat niet alleen mooie beelden op, maar zorgt die combinatie mee voor de unieke sfeer die je vindt op Het Schlagerfestival,” zegt Annelies Vrijdag namens de organisatie.

power FlowerSchlagerfestival maart 2024

Een gerestaureerd Volkswagen Campeerbusje uit 1966

Niet alleen in een vol Sportpaleis voor Niels Destadsbader, ook in de Trixxo Arena was het populaire duo Bram & Lennert de ideale smaakmaker om Het Schlagerfestival op te warmen, waardoor gastheer Kürt Rogiers zijn grote entrée kon maken bij het publiek. In een Belgische T1, een gerestaureerd Volkswagen Campeerbusje uit 1966, maakte Kürt in één van zijn vier verrassende ‘Flower Power’-outfits het publiek gek voor publiekslieveling Sam Gooris, die meteen scoorde met o.a. ‘Oh Marijke’‘Basketsloefkes’ en het legendarische ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, inclusief het bekende ‘handjes in de lucht’-dansje. “Fantastisch als je ziet hoe de mensen zich hier amuseren. Daar doe je het voor hé,” liet Sam zich ontvallen. Bij Lindsay werd er in de zaal meegewiegd op haar ‘Bella Romantica’ en bij Bart Kaëll geroeid op ‘De Marie-Louise’.

Power Flower- editie Schlagerfestival

Raf Van Brussel

De gelukkigste artiest van het eerste deel was zonder twijfel Raf Van Brussel. Het scheelde geen haar of de zanger en voormalige frontman van Sunny Side Up mocht zijn ‘She Makes Me Happy’-hit zingen in een ziekenhuiskamer, waar hij na een spoedopname de afgelopen dagen werd behandel voor een licht geperforeerde darm. “Ongelofelijk. Het voelt aan alsof je in een warm bad terechtkomt, niet alleen backstage door de fijne collega’s die je hier opvangen, maar ook het publiek dat enthousiast meedeed,” zegt Raf Van Brussel. “Mijn medleys met nummers van De Kreuners en Clouseau waren duidelijk een voltreffer, want dat meezingen oversteeg zelfs het geluid dat ik hoorde in mijn in-ears (lacht).” Naast een langgerekte polonaise zorgde Christoff met o.a. ‘Een Ster’, ‘Zeven Zonden’ en ‘Sweet Caroline’ ook voor een zoveelste hoogtepunt en de feestelijke afsluiter van het eerste deel. Kürt Rogiers kwam de populaire zanger ophalen in zijn hippiebusje voor de start van de pauze.

Power Flower- editie Schlagerfestival

De kleurrijke Jettie Pallettie

Het tweede deel van deze flower power -editie begon met , een Nederlandse die al jaren een vaste waarde is in het Vlaamse feestcircuit, waar ze als figuur en door haar ambiancemuziek op handen wordt gedragen. Dat gebeurde ook in de Hasseltse Trixxo Arena, waar de feestvreugde knalde bij ‘Ik Zit In Een Cafeetje’ en het heerlijke ‘Feest In De Tent’. Met ‘Het Allermooiste’, maar ook zijn ‘Rob de Nijs’-medley en ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’ verdient Garry Hagger de prijs van ‘het krachtigste stemgeluid’ van deze Schlagerfestival flower power -editie. Bijna moeiteloos, naturel haalt hij steeds de hoogste noten. Dat leverde hem de bewondering en een luid applaus van het publiek op. Met hun interpretaties van ‘Noodgeval’ en een ‘Hazes-medley’ schakelen Bram & Lennert een versnelling hoger alvorens De Romeo’s het tweede deel afsluiten. Samen met Sasha zingen deze laatsten ‘Een Zomeravond Met Jou’, een Nederlandstalige versie van de TikTok-hit ‘Sarà perché ti amo’ (Ricchi e poveri).

Power Flower- editie Schlagerfestival

Chris, Gunther en Davy

Aansluitend brengen Chris, Gunther en Davy ‘Als Ze Lacht’, maar ook ‘Engelbewaarder’ en ‘Het Is Een Nacht’ zijn voltreffers. Met ‘Viva De Romeo’s’ en het collectieve ‘Mooi, ’t Leven Is Mooi’ valt het doek over de geslaagde ‘Flower Power’-editie van Het Schlagerfestival. “Als je kijkt naar de gezichten in de zaal en ziet hoeveel mensen hier een topavond beleven, samen met onze artiesten en de talrijke crew achter de schermen, kan je alleen maar gelukkig zijn als organisatie. Het Schlagerfestival is al jaren een vaste waarde, die met dit jaar ruim 35.000 bezoekers verspreid over 3 dagen de power Flower -editie een beleving is geworden. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets voor zondagnamiddag. Online en aan de kassa, en anders is het wachten tot volgend jaar,” zegt Annelies Vrijdag.

Power Flower- editie Schlagerfestival

Het Schlagerfestival 2025

Volgend jaar kan je op de zaterdagavonden 29 maart en 5 april en zondagnamiddag 30 maart 2025 opnieuw twee weekends terecht op Het Schlagerfestival 2025. Het thema is nog niet bekend, maar schlagerkoningin Laura Lynn (‘Je Hebt Me 1000 Maal Belogen’, ‘Jij Doet De Wolken Verdwijnen’), smaakmaker Willy Sommers (‘Laat De Zon In Je Hart’, ‘Als Een Leeuw In Een Kooi’) en de razend populaire Jan Smit (‘Als De Nacht Verdwijnt’, ‘Als De Morgen Is Gekomen’) zijn alvast van de partij. Tickets en info, www.hetschlagerfestival.be.

Aankondiging Schlagerfestival 2025

Meer foto’s klik hier