...

Slimme afwerking tips voor kleine kamers in huis

interieur afwerken

Slimme afwerking tips voor kleine kamers in huis

Kleine kamers betekent niet dat je ze niet leuk kunt inrichten! Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is om een beperkt huis gezellig te maken. Maar met een paar coole trucjes kun je jouw ruimtes veel groter laten lijken. Iedere centimeter telt, en wij hebben de perfecte afwerking tips die zelfs jij kunt toepassen.

De muren gebruiken

Als je niet veel plaats hebt op de vloer, is het slimmer om de muren te gebruiken. Wandplanken zijn ideaal voor boeken en alles wat je over hebt. Je kunt ze zelf maken en stijlen als je ze bestelt via Afwerkingshop. Wat er ook goed uitziet en handig is, zijn rekken en stangen voor je kleding of andere accessoires.

Heldere kleuren

Wit, wit en nog meer wit! Een kleine kamer kan deze ‘kleur’ niet missen. Want lichte en neutrale kleuren geven een opgeruimd en open gevoel. Bedenk van tevoren een kleurenpalet, want te veel kleuren kunnen je huis chaotisch maken. De laatste tijd zien we de ‘betonlook’ steeds vaker voorbij komen. Dit is een moderne en unieke keuze. Wist je dat je dit zelf kunt creëren met Mortex? Probeer het anders eens!

Het effect van licht en reflectie

Heb je ooit geprobeerd om met spiegels de ruimte groter te laten lijken? Hang een aantal mooie spiegels op en combineer dit met wandlampen en kleine spotjes. Zo creëer je diepte en een gevoel van ruimte, maar ook knusheid.

Verf de muren niet tot het plafond

Een slimme tip die we je willen geven is om de muren niet helemaal tot het plafond te verven. Probeer er net onder te blijven. Dan lijken je muren meteen hoger dan ze eigenlijk zijn en geeft jouw huis ook nog eens een uniek tintje.

Lage plinten

De vorige tip geldt ook voor de plinten die je kiest. Met minder plek is het beter om voor lage plinten te kiezen die dicht bij de grond liggen. Het geeft de illusie van grotere muren.

Slim en stijlvol

Je moet in ieder geval praktisch zijn bij het ontwerpen met weinig ruimte. En dat doe je natuurlijk het beste met heel veel opbergruimte! Bedden met lades natuurlijk, multifunctionele meubels zijn echt handig en stijlvolle manden blijven heel nuttig.

Deze afwerking tips helpen je de kleine kamers optimaal te benutten en onthoud: “minder is meer”. Gelukkig hoef je geen klusheld te zijn om hiermee aan de slag te gaan!

Afbeelding van Anna Lisa via Pixabay