...

Infrarood verwarming voor binnen of buiten

Infrarood verwarming voor binnen of buitenHet zoeken naar een juiste verwarming kan een uitdaging zijn. Zeker in deze tijd waar energie duur is, maar je toch niet in de kou wilt zitten. Bovendien zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in buitenverwarming. Of je  nu een verwarming voor binnen of buiten zoekt, voor beide doeleinden is een mobiele infrarood verwarming zeer geschikt.

Wat is een mobiele infrarood verwarming?

Nog niet iedereen is bekend met een mobiele infrarood verwarming. Zeker binnenshuis, hebben de meeste mensen nog altijd een traditionele verwarming die de koude lucht in een ruimte omzet in warme lucht.

Een mobiele infrarood verwarming gaat op een heel andere manier te werk. Deze verwarmt de koude lucht niet, maar straalt warmte uit door middel van infrarood licht. Dit licht is onzichtbaar. De verwarming is precies gericht op de personen of objecten die verwarmd moeten worden en zal de rest van de ruimte niet actief verwarmen. Dit kost minder energie.

Hoe voelt een mobiele infrarood verwarming?

Waar bij een traditionele ruimte de hele ruimte evenredig verwarmd wordt, is dat bij een infrarood verwarming niet het geval. Op plekken waar de verwarming niet naar is gericht, is de lucht nog steeds koud. Als je wel in de straling zit, dan voelt het aan alsof de zon op je schijnt. De verwarming biedt de perfecte temperatuur.

Een mobiele infrarood verwarming voor buiten

Zit je op zomerse dagen ’s avonds graag nog lang buiten? Of wil je al vroeg in het voorjaar lekker een boekje lezen in de tuin, maar is het eigenlijk nog te koud? Verplaats de mobiele infrarood verwarming dan naar de tuin. De verwarming is eenvoudig verplaatsbaar.

Buiten werkt de lamp op dezelfde manier als binnen: de koude lucht zelf wordt niet verwarmd, maar door de straling krijg je toch warmte en voelt het alsof je lekker in de zon zit. Een infrarood verwarming is goed bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Kijk voor meer informatie op Bromic (België).

Wat zijn de voordelen van een mobiele infrarood verwarming?

Zoals hierboven genoemd, is een van de grootste voordelen van een mobiele infrarood verwarming dat deze makkelijk verplaatst kan worden. Maar daarnaast biedt de verwarming nog veel meer voordelen.

Zo is het goedkoper om niet de hele ruimte te verwarmen, maar slechts het gedeelte dat effectief verwarmd moet worden. De straling reikt slechts tot de personen of objecten die verwarmd moeten worden. Dit is bovendien beter voor het milieu. Ook heb je met een mobiele infrarood verwarming geen last van een droge lucht, iets wat wel het geval is bij een traditionele verwarming. Dit voorkomt dat je droge lippen of een droge huid krijgt en ook worden luchtwegproblemen hierdoor minder. Daarnaast stuwen de verwarmingen geen stof op bacteriën op, waardoor je minder last hebt van allergieën of astma klachten.

Sommige mensen zweren bij het feit dat een infrarood straling ervoor zorgt dat verschillende pijnen worden verminderd of zelfs helemaal worden weggenomen. Een infraroodverwarming kan bijvoorbeeld helpen om gewrichtspijn of spierpijn tegen te gaan.