...

Tot Altijd première in het Fakkeltheater

Tot Altijd in première

Tot Altijd de musical ging afgelopen zaterdag 17 februari in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen. Publiek, pers en genodigden waren reuzebenieuwd naar deze nieuwe creatie. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Nic Balthazar en EyeWorks, vertelt het aangrijpende verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. De cast mocht een staande ovatie in ontvangst nemen. Meteen ook een warm gebaar voor Mario Verstraete en wat hij gerealiseerd heeft in zijn strijd voor het recht op menswaardig sterven. De musical “Tot Altijd” is nog te zien tot en met 10 maart in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Tot Altijd

Eind 2024 op tournee door Vlaanderen

“Tot Altijd” gaat eind 2024 op tournee door Vlaanderen. De première van “TOT ALTIJD” was een onvergetelijke avond met emotie, respect en veel liefde. Het publiek werd meegesleept door de gewaagde, ontroerende en spraakmakende voorstelling, die een bijzonder licht werpt op het thema euthanasie en het recht op waardig sterven. Met deze musical heeft AuFond Producties een unieke en moedige stap gezet in het Belgische theaterlandschap. Mario Verstraete speelde een cruciale rol in het debat rond euthanasie en het recht op waardig sterven. De voorstelling wist het publiek te raken met de warme en herkenbare scènes. Euthanasie blijft actueel en is nog steeds een gevoelig thema in de Belgische geschiedenis.

Tot Altijd (1)

Gebaseerd op het filmscript van Nic Balthazar

De hoofdrol wordt vertolkt door Jo Hens, bijgestaan door de getalenteerde theaterklassebakken zoals David Cantens, Anne Mie Gils, Line Ellegiers en Floris Devooght. De creatives Manu Jacobs, Timo Descamps en Jérémie Vrielynck staan in voor tekst en muziek, gebaseerd op het filmscript van Nic Balthazar. Producent Manu Jacobs is tevens de regisseur van deze voorstelling. Tot Altijd  brengt een stuk gevoelige Belgische geschiedenis over Mario Verstraete. Hij speelde een belangrijke rol in het tot stand komen van de euthanasiewet. Een debat dat vandaag nog steeds gevoerd wordt. Deze succesvolle film van Nic Balthazar en EyeWorks kwam in 2012 in de Vlaamse zalen met o.a. Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg.

Tot Altijd (1)

Het verhaal

Tot Altijd – “Ik kan niet meer vechten voor m’n leven, wel voor m’n dood.”
Tot Altijd vertelt het verhaal van Mario Verstraete, de eerste niet-terminale euthanasiepatiënt in België. Mario heeft alles om gelukkig over te zijn, tot de harde diagnose van MS zijn leven in één adem overhoophaalt. Omringd door vrienden en familie probeert Mario alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Wanneer hij echter besluit om te vechten voor zijn recht op waardig sterven, worden al Mario’s relaties zwaar op de proef gesteld.

Tot Altijd (3)

TOT ALTIJD is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater tot en met 10 maart.
Info en tickets: www.aufondproducties.be.

Logo AuFond Producties